3 ceaiuri pentru o piele mai strălucitoare și mai sănătoasă

  • Publicat:
3 ceaiuri pentru o piele mai strălucitoare și mai sănătoasă
Sursa foto: envato

O ceașcă de ceai proaspăt poate face minuni pentru mintea și corpul tău. Te ajută să te calmezi, să previi boli sau îți dă energia de care ai nevoie pentru o bună funcționare întreaga zi. Și de parcă nu ar fi fost de ajuns, ceaiul te poate ajută să obții și pielea pe care ai visat-o mereu! Iată care sunt cele mai bune ceaiuri pentru piele uscată și îmbătrânire prematură.

Cum acționează ceaiul asupra pielii?

Ceaiurile conțin antioxidanți care acționează ca protectori celulari. Odată absorbiți în piele, antioxidanții protejează împotriva radicalilor liberi, responsabili de îmbătrânirea prematură a pielii. 

Pe lângă această proprietate, antioxidanții au și un puternic efect antiinflamator, ceea ce poate fi extrem de util în tratarea acneei, dermatitei și altor probleme ale pielii. 

Potrivit specialiștilor, stratul superior al pielii este alcătuit din celule moarte și uleiuri naturale care ajută la captarea umidității pentru a menține pielea netedă și mătăsoasă. Cauzele pentru care pielea poate fi uscată sunt multiple: fumat, carențe de vitamina D, vitamina A, zinc sau fier, etc.

Cele mai hidratante ceaiuri pentru pielea uscată

Ceaiul verde

Bogat în antioxidanți, minerale și vitamine, ceaiul verde acționează ca un excelent hidratant și este renumit pentru proprietățile sale detoxifiante. Mai mult, datorită conținutului său de cofeină, ceaiul verde poate reduce inflamația pielii atunci când este aplicat local pe zonele cu probleme.

De pildă, pliculețe folosite de ceai verde pot fi folosite pentru ameliorarea cearcănelor sau a pungilor de sub ochi. Consumat intern, iarăși, ceaiul verde poate reduce semnificativ riscul de cancer de piele.

Citește și: Efectele ceaiului verde asupra sănătății pielii și ce afecțiuni tratează

Ceaiul de mușețel

Planta de mușețel conține flavonoide, compuși cu puternic efect inhibitor asupra radicalilor liberi. Mai mult, are proprietăți antiinflamatoare și efecte calmante asupra pielii, sprijinind combaterea puseelor acneice și a dermatitei. Aplicat local pe zonele cu probleme, ceaiul de mușețel ameliorează simtomele pielii uscate, tratând erupțiile cutanate și petele pigmentare.

Citește și: Ceai de mușetel: remediu pentru insomnie şi afecţiuni ale pielii

Ceaiul de hibiscus

Cunoscut pentru aroma sa puternică, ceaiul de hibiscus sprijină eliminarea radicalilor liberi din organism, menținând astfel pielea mai tânăra, mai elastică și mai întinsă.

În plus, planta de hibiscus are și efecte anti-îmbătrânire, fiind des folosită în numeroase produse cosmetice.

Citește și: Ceaiul de hibiscus scade tensiunea arterială

Surse: Hello Glow, The Healthy Journal, Mind Body Green

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân