5 moduri în care poți scăpa de ridurile de pe frunte

  • Publicat:
5 moduri în care poți scăpa de ridurile de pe frunte

Linii fine și riduri apar pretutindeni, dar unele ies în evidență mai mult decât altele. Cum ar fi cele de pe frunte, care este o zonă responsabilă pentru multe dintre expresiile faciale care te definesc. Dacă te întrebi exact cum să scapi de ridurile de pe frunte și ce să faci pentru a scăpa de acele linii odată pentru totdeauna, există multe produse de îngrijire a pielii promovate ca „anti-îmbătrânire” pe care le poți lua în calcul. Dar ce funcționează cu adevărat și cum poți obține cu adevărat pielea netedă pe care o dorești? Iată câteva dintre ele:

Hidratarea

Menținerea pielii hidratate nu este necesară doar pentru sănătatea generală a pielii, ci poate îmbunătăți aspectul liniilor fine și a ridurilor de pe frunte, creând un fel de efect de umplere.

Poate că ai observat că atunci când pielea îți este uscată, liniile și ridurile de expresie sunt mai vizibile, dar atunci când pielea este hidratată, ele tind să fie mai puțin evidente. Așadar, asigură-te că bei multe lichide și folosește creme cu efect hidratant pentru piele. 

Peptidele 

Peptidele (molecule mici construite din aminoacizi) sunt un ingredient puternic anti-îmbătrânire și reductor de riduri pe care îl poți găsi în multe seruri și creme. Peptidele funcționează prin stimularea producției de colagen, ceea ce ajută adesea la îmbunătățirea aspectului liniilor fine și a ridurilor. Când alegi produsele de îngrijire pentru față, verifică să conțină și peptide. 

Retinolul

Unele dintre cele mai bune produse de îngrijire a pielii pe care le poți utiliza acasă pentru a stimula producția de colagen sunt cele care conțin retinol. Beneficiile retinolului includ reducerea liniilor fine și a ridurilor, reglarea producției de uleiuri, precum și estomparea petelor pigmentare prin stimularea regenerării celulare. Poți găsi multe seruri și creme cu retinol fără prescripție medicală, sau poți întreba dermatologul dacă un retinoid mai puternic este potrivit pentru tine.

Vitamina C

Produsele de îngrijire a pielii care conțin vitamina C, un antioxidant puternic, sunt, de asemenea, utile în combaterea ridurilor. Acest ingredient funcționează prin neutralizarea radicalilor liberi (care dăunează celulelor pielii) pentru a îmbunătăți sănătatea generală a pielii, prevenind ridurile, accentuând luminozitatea tenului și estompând hiperpigmentarea.

Injecții cu botox și alte neurotoxine

Neuromodulatorii, cum ar fi botox, ajută la reducerea ridurilor asociate anumitor expresii prin relaxarea mișcării musculare care duce la expresie, prevenind astfel formarea sau adâncirea liniilor. Dacă ești interesată de injecțiile cu neurotoxine, asigură-te că mergi la un dermatolog pentru a discuta despre opțiunile tale din această zonă. 

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân