Dr. Alex Karkhi: „Tratamentul cu Alluzience este ultima inovație în estetica facială pentru eliminarea ridurilor de expresie”

Dr. Alex Karkhi:

Ridurile de expresie sunt contracții ale mușchilor de sub piele care apar atunci când suntem concentrați sau când ne mirăm, atunci când zâmbim sau când suntem nervoși. Practic, orice grimasă a feței implică o reașezare a liniilor tenului.  

Avem riduri inclusiv în zona degetelor. Poate ați observat că atunci când încordați un deget pielea de la articulații se contractă sau se dilată după caz. În general, ridurile de expresie se formează între sprâncene, pe partea laterală a nărilor, pe frunte sau în colțurile ochilor.

De ce apar ridurile și cum le putem preveni sau elimina cu ajutorul tratamentelor non-invazive, ne vorbește astăzi Dr. Alex Karkhi, Medic rezident în Chirurgie Maxilo-Facială.

De ce avem riduri de expresie | Când apar ridurile la nivelul feței

Ridurile de expresie apar adesea pe frunte, chiar dacă în primă fază sunt riduri dinamice – adică apar doar în timpul unei expresii faciale. Acest lucru se întâmplă în special pentru că fruntea este mai expusă decât alte zone radiațiilor UV, dar și pentru că nu există țesuturi adipoase sub pielea de pe frunte, care să îi ofere susținere.

În plus, apariția ridurilor este influențată și de alți factori cum ar fi alimentația, stresul sau unele obiceiuri pe care avem și care pot favoriza apariția ridurilor de expresie.

Fumatul, de pildă, ne face să ne ținem buzele într-un anumit fel, de mai multe ori pe zi. Având în vedere că fumul de țigară restricționează și fluxul sanguin de la nivelul pielii, nu e de mirare că ridurile din jurul gurii apar mai timpuriu la fumători.

Un alt obicei care poate cauza riduri în jurul gurii este acela de a consuma băuturi cu paiul. La fel ca și în cazul țigărilor, buzele se mulează pe pai, modificându-și forma și permițând astfel apariția unor “șanțuri” la nivelul pielii.

,,Ridurile de expresie, de exemplu, nu sunt altceva decât niște contracții ale mușchilor de sub piele care apar atunci când zâmbim, când suntem nervoși sau concentrați. Practic, orice grimasă a feței implică o reașezare a liniilor tenului. Cum și când se formează un rid? Ridurile apar atunci când pielea nu mai este elastică și păstrează urmele contracțiilor chiar și după consumarea gestului – zâmbet, grimasă sau semne de nervozitate. Ideea e foarte simplă. Dacă la 20 de ani pielea este încă foarte elastică și revine ușor la forma inițială, cu timpul tegumentul își pierde elasticitatea și ridurile rămân mai mult timp’’, a spus Dr. Alex Karkhi.

Ce este Alluzience și cum te ajută să scapi de ridurile de expresie

Alluzience este o formă lichidă de toxină botulinică de tip A, gata preparată în laborator, destinată utilizării la pacienți ca tratament pentru îmbunătățirea temporară a aspectului liniilor glabelare moderate până la severe (linii verticale între sprâncene, ridurile de sub ochi, etc).

,,Injecțiile cu botox pentru eliminarea ridurilor de expresie sau pentru a corecta diferite imperfecțiuni ale tenului, pomeților și buzelor se folosesc de zeci de ani în estetica facială. Doar că până acum se folosea un tip de botox pudră care trebuia calibrat cu precizie.

Din fericire, Alluzience este diferit. Spre deosebire de formulele și serurile care se folosesc în estetică facială de zeci de ani și care aveau nevoie de diluare cu clorură de sodiu și un dozaj extrem de fin pentru rezultate corecte, Alluzience oferă precizie și siguranță prin eliminarea necesității calculelor de dozare pentru că vine într-o formă lichidă gata preparată.

În plus, structura moleculară a produsului nu include proteine umane sau de origine animală cum ar fi albumina serică sau lactoza.”,  a mai explicat Dr. Alex Karkhi.

Ridurile sunt o consecință normală a faptului că pielea îmbătrânește odată cu noi. Doar că până acum în estetica facială pentru eliminarea ridurilor de expresie se folosea un tip de toxina Clostridium botulinum de tip A (BoNT-A) sub formă de pulbere care avea nevoie de clorură de sodiu pentru calibrare. Formula lichidă oferită de Alluzience® evită orice calcule și permite o precizie mai mare, ceea ce înseamnă că are potențialul de a ajuta o categorie mai mare de persoane, mai ales că formula de laborator nu conține proteine ​​umane și animale, cum ar fi albumina serică și lactoza.

,,Injecțiile care folosesc Alluzience pentru a corecta ridurile de expresie sau alte imperfecțiuni funcționează pe un principiu foarte simplu. Acolo unde intră în contact cu suprafața afectată de riduri sau alte probleme inestetice, Alluzience ajută prin inhibarea contracției mușchilor vizați, prin blocarea transportului neurotransmițătorului de acetilcolină prin intermediul joncțiunii neuromusculare situată între capătul nervos și fibra musculară. Practic Alluzience relaxează eficient mușchii faciali și diminuează aspectul liniilor și ridurilor.

Un alt aspect revoluționar la Alluzience este modul în care substanța se metabolizează la nivelul pielii din zona feței. Spre deosebire de alte mărci standard care conțin derivate din toxina botulinică în diferite concentrații și care își fac vizibil efectul într-un interval de 7 până la 14 zile, Alluzience începe să-și facă vizibil efectul încă de la 24 de ore după injectare. Rezultatele durează de obicei până la 6 luni, depășind longevitatea altor tratamente cu botox care durează de obicei până la cel mult patru luni.

Ce este important de reținut este faptul că injecțiile cu Alluzience trebuie administrate de profesioniști cu experiență, de aceea recomand persoanele interesate să apeleze la clinicile DR.K pentru aceste intervenții”, a explicat în detaliu procedura Dr. Alex Karkhi.

,,Interesant la Alluzience este și faptul că se mulează perfect oricărui tip de ten. Fiind o formulă lichidă, ajută la hidratarea tenului uscat sau mixt și nu încarcă tenul gras. În plus, poate fi folosită și pe tenul sensibil pentru că nu conține substanțe care să irite tenul. De aceea numesc acest tratament o inovație în zona de skincare și estetică facială”, a conchis Dr. Alex Karkhi.

Citește și: Dr. Alex Karkhi: „Acneea poate fi eliminată folosind tehnologia de tip laser non-ablativ”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dr. Alexandru Karkhi - Medic rezident Chirurgie maxilo-facială
Dr. Alex Karkhi este Medic Rezident în Chirurgie Maxilo-Facială în cadrul Spitalului Militar București și cu activitate în privat la Clinica DR.K. Și-a început activitatea în 2012 când a finalizat studiile de specialitate la UMF Carol Davila București. Și-a dezvoltat competențele și ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân