Frumusete la 20, 30 sau 40 de ani, cand atingi culmea stralucirii?

Cu trecerea timpului apar si problemele legate de de sanatatea pielii. Iata mai jos cateva sfaturi despre ingrijirea si prevenirea acestora.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Frumusete la 20, 30 sau 40 de ani, cand atingi culmea stralucirii?
20, 30, 40 Cand atingi culmea stralucirii?

E frumoasa, dar e copilaroasa si tenul il are des iritat sau este extrem de feminina, dar ridurile ii spun varsta… Suna cunoscut, nu? Ochiul critic feminin nu iarta nici cea mai neinsemnata imperfectiune. Atunci exista vreo varsta la care femeia reuseste sa atinga culmea frumusetii? La 20, 30, 40? Intrebarea pare a fi intangibila, iar raspunsul de-a dreptul surprinzator.

Nu exista nici un dubiu ca traim intr-o societate obsedata de puterea tineretii si in special de tot ce implica procesul antiageing care afecteaza intr-un mod nefavorabil si direct orice reprezentanta a sexul frumos trecuta de prima parte a tineretii. Dupa 40 de ani, propria imagine este de departe un obiectiv de atins.

Trebuie constientizata ideea potrivit careia o femeie poate fi la fel de fermecatoare in ciuda varstei inaintate. Astfel, atractia este asigurata, reiese in urma unui sondaj realizat in SUA. Ea poate la fel de bine, asemenea unei fete de 20 de ani, sa mearga increzatoare in feminitatea ei si sa trezeasca la fel de simplu interesul barbatilor din jur.

20 de ani, vitalitate si prospetime

La aceasta varsta, fetele se confrunta in primul rand cu inesteticele cosuri, dar si cu indispozitiile legate de dereglarile hormonale. Asadar, o varsta oscilanta in ale frumusetii. Este cosmarul oricarei fete ajunsa la varsta cand incepe sa cocheteze cu oglinda.

Vestea buna este ca acum exista pe piata o serie de produse care amelioreaza vizibil problema, insa, pentru ca situatia sa fie sub control, este preferat sfatul avizat al unui dermatolog sau al cosmeticienei, decat cel al prietenelor, indiferent de cat de bine intentionat este. Atentie! Ideea unui tratament adecvat trebuie deprinsa de la o varsta frageda.

Pentru ca este varsta marilor schimbari si provocari in ceea ce priveste stilul, produsele cosmetice prezinta un mare interes pentru adolescente. Aparitia in public este atent studiata si dezbatuta la acest nivel.

Insa un machiaj strident, care incarca tenul, pe langa faptul ca imbatraneste, contribuie semnificativ la aparitia iritatiilor si afectiunilor pielii. Ingrijirea faciala zilnica are un rol extrem de important in mentinerea aspectului sanatos si curat.

De asemenea, este foarte important sa stii ce tip de ten ai si sa apelezi cu incredere la mastile exfoliante, cremele pe baza de acizi de fructe, tratamente antiacneice etc., esentiale pentru vitaminizarea, tonifierea si hidratarea tenului.

30 de ani, frumusete 100%

Este dovedit faptul ca aceasta varsta la are pe toate – si vitalitate si feminitate si maturitate. Este un prag al frumusetii care trebuie trecut cu dreptul pentru ca, de felul in care ne ingrijim, depinde foarte mult evolutia siluetei. Pericolul ridurilor este iminent, la fel si celulita, vergeturile, colaceii si kilogramele in plus.

Tenul este sensibil afectat la aceasta varsta de o serie de factori precum fumatul, expunerea la un mediu poluant, lipsa somnului, alimentatia nesanatoasa etc. De aceea, hidratarea si demachierea sunt absolut obligatorii pentru o prospetime de durata.

De asemenea, schimbarea stilului de viata este absolut necesara, daca vrem sa ne mentinem in forma cat mai mult timp. O dieta echilibrata este foarte importanta, vitaminele si mineralele fiind esentiale pentru pastrarea aspectului tanar cat mai mult timp.

Vitamina A este campioana la aceasta varsta. Aportul ei la mentinerea elasticitatii si stralucirii pielii este de necontestat, reiese in urma numeroaselor studii. Fructele si legumele precum mandarinele, mango, curmalele, morcovii, dovleacul, spanacul, rosiile etc., dar si produsele de origine animala (ficat, peste etc.) sunt surse importante de vitamina A.

Acidul folic (vitamina B9) este de mare ajutor: confera pielii un aspect sanatos, elimina petele si intarzie incaruntirea parului. Nu uita nici de sport! Este bine de stiut ca prea putine proteine in alimentatie vor duce la o scadere a masei musculare.

Orice tip de activitate este buna, mersul pe jos este chiar un inceput bun. Exercitiile simple si usoare alimenteaza muschii cu oxigen si trimit organismului semnale care il ajuta sa arda grasimea. Programul incarcat si, prin urmare, lipsa timpului dedicat unor astfel de activitati nu mai constituie o scuza. Fii sportiva, daca vrei sa arati bine!

40 de ani, feminitate absoluta

Vesti bune, doamnelor! Cu lifting sau peeling se poate da cu usurinta timpul inapoi. Apeland la tehnica de ultima ora in materie de chirurgie estetica, o femeie ajunsa la 40 de ani reuseste sa induca cu succes celor din jur iluzia unei alte varste.

Luminozitatea pielii, atitudinea dezinvolta si starea de bine fac ca o astfel de frumusete sa atraga ca un magnet atentia barbatilor. De asemenea, un plus de feminitate este adus si de faptul ca preocuparea pentru maritis nu mai reprezinta o prioritate, este concluzia la care s-a ajuns in urma acestui studiu.

Se pare ca, la aceasta varsta, frica de a imbatrani predomina mai mult chiar decat frica de moarte des intalnita pana si in randul generatiilor tinere. Cert este ca, progresele inregistrate in chirurgia plastica si dermatologie fac ca aceasta teama sa se diminueze, fiindca interventiile chirurgicale la fel ca si produsele de ingrijire si infrumusetare aduc acel plus de frumusete si dau timpul inapoi.

Mastile nutritive aplicate cel putin o data pe saptamana sunt obligatorii dupa 40 de ani. La fel de importante insa sunt si cremele antiageing care mentin supletea pielii. Rezultatele sunt remarcabile.

Citeste si Frumusete contra cronometru

Foto: HEPTA

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”