Dr. Ruxandra Dumitrescu

Medic primar în obstetrică-ginecologie, Dr. Ruxandra Dumitrescu este recunoscută atât la nivel naţional cât şi la nivel internaţional pentru supraspecializarea în tratamentul infertilității cuplului.

Experiența în aplicarea metodelor avansate de tratament al infertilității, profesionalismul și procedurile inovatoare au ajutat mii de cupluri să își învingă problemele de fertilitate.

Dr. Ruxandra Dumitrescu este membru fondator al Societății de Endometrioză din România, membru al European Society of Human Reproduction and Embriology (ESHRE), și al International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology (ISUOG).

De asemenea, deține o gamă variată de specializări precum diagnosticarea și tratarea cauzelor infertilității în dezechilibre hormonale, anomalii atomice (țesuturi, fibroze, endometrioza) sau infertilitate masculină.

Și-a început activitatea profesioală în anul 1993 în săli de operație, iar din 1994 până în momentul de față s-a remarcat prin prezentarea numeroaselor lucrări științifice și prin participarea  la diferite conferințe și congrese, printre care: Congres European de Menopauză (Viena 1996), Congres Internațional de Controverse în Obstetrică Ginecologie (Shanghai 2008), Congres ESHRE (Stochkolm 2011, Istanbul 2012, Londra 2014, Lisabona 2015).

Tot din 1994 desfășoară și o activitate didactică la Universitatea  de Medicină și Farmacie “Carol Davila”.

În cadrul clinicii private Fertilia în care activează, alături de o echipă de embriologi și  medici ultraspecializați în tratarea infertilității, precum dr. androlog Ceraselle Nicolicea şi embriolog Mihaela Radu, obțin rezultate performante cu ajutorul singurului laser pentru embriologie din Romania, utilizat în activarea şi mobilizarea spermatozoizilor când există anomalii ale spermogramei şi evaluarea calității embrionilor înainte de implantare pentru a se obține embrioni cu şanse bune de implantare şi din spermatozoizi imaturi sau imobili.

Clinica deține o varietate de opțiuni de terapie care includ tratament medicamentos, inseminare, laparoscopie, histeroscopie, proceduri de microchirurgie, fertilizarea în vitro (FIV), inclusiv donatoare de ovule şi mame surogat

Competențe:

supraspecializare în tratamentul infertilității cuplului
laparoscopie
histeroscopie
ecografie
medicină materno-fetală
diagnosticarea și tratarea cauzelor infertilității în dezechilibre hormonale
anomalii atomice (țesuturi, fibrose, endometrioză)
infertilitate masculine

CSID.RO Live, 2 decembrie, 18.15: litiaza renală și managementul stresului

CSID.RO Live, 2 decembrie, 18.15: litiaza renală și managementul stresului

În emisiunea CSID.RO Live, 2 decembrie, 18.15, discutăm despre tratamentul litiazei renale și managementul stresului.