Antigen Neisseria gonorrhoeae in secretii urogenitale

Informatii generale

Gonoreea, infectie cauzata de Neisseria gonorrhoeae, constituie una din cele mai frecvent intalnite boli cu transmitere sexuala. Deoarece microorganismul necesita conditii speciale de cultivare s-au dezvoltat teste rapide pentru punerea in evidenta a antigenului gonoreic ce pot fi un instrument util in diagnosticul infectiei.

Testul efectuat in laboratorul Synevo are la baza o metoda imunologica ce foloseste anticorpi mono- si policlonali pentru identificarea specifica a antigenului N. gonorrhoeae. Acest test este ideal pentru screening-ul probelor ce contin o incarcatura bacteriana ≥ 1 x 105/mL. Are o sensibilitate de 98.3% si o specificitate de 97.8%1.

Recoltarea

Pentru recoltare sunt recomandate urmatoarele probe:
• la femei secretie vaginala recoltata prin introducerea tamponului in vagin si rotire usoara a acestuia;
• la barbati secretie uretrala recoltata prin introducerea tamponului 2-4 cm pe uretra anterioara si rotire usoara;

Tampoanele vor fi transportate la laborator fara a folosi mediu de transport. In cazul in care pacientilor trebuie sa li se recolteze mai multe probe (pentru cultura, antigen Chlamydia sau Mycoplasma) se va preleva mai intai secretia pentru antigenul N. gonorrhoeae1.

Stabilitate proba – testul va fi efectuat in aceeasi zi1.

Metoda

Metoda – imunocromatografica1.

Valori de referinta – Antigen N. gonorrhoeae negativ1.

Limite si interferente

Investigatia constituie un test screening pentru detectarea antigenului Neisseria gonorroeae. Daca rezultatul testului este negativ dar simptomatologia clinica este sugestiva pentru prezenta infectiei se recomanda o noua recoltare a probei cu efectuarea examenului microscopic si a culturii1.

Bibliografie

 1.  Laborator Synevo. Referintele specifice tehnologiei de lucru utilizate 2010. Ref Type: Catalog

Toate materialele si sfaturile furnizate prin intermediul CSID.ro trebuie vazute ca simple informatii si nu ca analize si sfaturi medicale complete. CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Toata informatia prezentata pe site este furnizata fara nici un fel de garantie, expresa sau sugerata. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi Analize medicale în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal