De ce este important să ne ferim de excese? Dr. Alin Popescu răspunde

Invitat în emisiunea „Ce se întâmplă, Doctore?”, dr. Alin Popescu a explicat de ce ar trebui să ne ferim de excese.

Invitat în emisiunea „Ce se întâmplă, Doctore?”, dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, cu competențe în management sanitar și apifitoterapie, a explicat de ce ar trebui să ne ferim de excese. Sănătatea noastră este direct condiționată de echilibru, motiv pentru care sfatul medicilor este să ne ferim de excese pe tot parcursul anului.

Specialistul explic faptul că excesele sunt exacerbate pe perioada vacanțelor. Aici includem excesele alimentare, sedentarismul, tulburările somnului, excesul de alcool și fumatul. Un sfat pe care îl oferă tuturor este acela de a ține un jurnal alimentar. Jurnalul alimentar înseamnă să-ți notezi în 10-12 zile consecutive ce mănânci, când mănânci și cât mănânci.

Impactul exceselor asupra sănătății este semnificativ. Apare riscul de obezitate, diabet, dislipidemi sau boli cardiovasculare. De asemenea, privarea de somn poate fi privită ca un principal factor obezogen.

Privind consumul de alcool, dr. Alin Popescu reamintește că Organizația Mondială a Sănătății recomandă maximum 2 unități de alcool la bărbați și o unitate de alcool la femei, iar în privința fumătorilor, menționează că există o categorie de fumători care vrea să renunțe la fumat, dar nu reușește, iar înlocuirea cu alternativele cu tutun încălzit scade riscurile pentru sănătate.

Articolul face parte din campania „ Alternative fără fum ” susținută de compania Philip Morris România. Scopul campaniei este de a informa publicul adult cu privire la expunerea la fumul rezultat în urma arderii tutunului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Alin Popescu - Medic primar – medicină sportivă
Medic primar – medicina sportiva incepand cu 01.01.2012, prin concurs. A sustinut si promovat examenul de primariat, in centrul universitar Bucuresti, in sesiunea iunie 2011; Medic specialist medicina sportiva incepand cu 01.01.2007, prin concurs. A sustinut si promovat examenul de specialitate, ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
3 trucuri pentru înfrânarea poftelor
3 trucuri pentru înfrânarea poftelor