Carne de vită, vrăbioară, fripturi în trei colţuri (tri-tip steak) din porţiunea inferioară, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, toate categoriile, gătită, fripta

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie/bucată 85
1 friptură, de dimensiune medie 569
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.437
Acid glutamic g 4.016
Alanină g 1.626
Arginină g 1.73
Histidină g 0.854
Cistină g 0.345
Betaină mg 13.4
Valină g 1.327
Prolină g 1.275
Serină g 1.054
Fenilalanină g 1.057
Glicină g 1.629
Hidroxiprolină g 0.281
Triptofan g 0.176
Treonină g 1.069
Izoleucină g 1.217
Leucină g 2.128
Lizină g 2.261
Metionină g 0.697
Tirozină g 0.852
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.205
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.268
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.108
Colesterol mg 78
Macronutrienți
Apă g 64.67
Aport caloric / Energic total kcal 182
Lipide / Grăsimi (total) g 8.34
Proteine g 26.75
Minerale
Calciu mg 17
Cupru mg 0.079
Fier mg 1.69
Fosfor mg 211
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.01
Potasiu mg 340
Seleniu µg 30.9
Sodiu mg 55
Zinc mg 4.93
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 101.9
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.073
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.38
Vitamina B12 µg 1.53
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.136
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.655
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.526
Vitamina B6 mg 0.574
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being