Carne de vită, pulpă superioară, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, toate categoriile, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 286
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.137
Acid glutamic g 5.159
Alanină g 2.071
Arginină g 2.17
Histidină g 1.176
Cistină g 0.385
Betaină mg 17.2
Valină g 1.67
Prolină g 1.517
Serină g 1.313
Fenilalanină g 1.341
Glicină g 1.874
Triptofan g 0.385
Treonină g 1.5
Izoleucină g 1.544
Leucină g 2.714
Lizină g 2.857
Metionină g 0.879
Tirozină g 1.154
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.15
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.42
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.78
Colesterol mg 90
Macronutrienți
Apă g 54.68
Aport caloric / Energic total kcal 238
Lipide / Grăsimi (total) g 10.13
Proteine g 34.34
Minerale
Calciu mg 5
Cupru mg 0.118
Fier mg 3.16
Fluor µg 22.4
Fosfor mg 215
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.017
Potasiu mg 319
Seleniu µg 32.5
Sodiu mg 45
Zinc mg 4.34
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 130.8
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.2
Vitamina D IU 7
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.07
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.17
Vitamina B12 µg 2.62
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.24
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.65
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.36
Vitamina B6 mg 0.27
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.7
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being