Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), copane fără piele, fiartă în sos la foc mic

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 28
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.451
Acid glutamic g 4.119
Alanină g 1.501
Arginină g 1.659
Histidină g 0.854
Cistină g 0.352
Betaină mg 5.3
Valină g 1.364
Prolină g 1.131
Serină g 0.946
Fenilalanină g 1.091
Glicină g 1.351
Triptofan g 0.321
Treonină g 1.162
Izoleucină g 1.452
Leucină g 2.064
Lizină g 2.337
Metionină g 0.761
Tirozină g 0.929
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.93
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.37
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.51
Colesterol mg 88
Macronutrienți
Apă g 67.58
Aport caloric / Energic total kcal 169
Lipide / Grăsimi (total) g 5.71
Proteine g 27.5
Minerale
Calciu mg 11
Cupru mg 0.077
Fier mg 1.37
Fosfor mg 150
Magneziu mg 21
Mangan mg 0.019
Potasiu mg 199
Seleniu µg 18
Sodiu mg 80
Zinc mg 3.02
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 73.1
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 17
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 57
Vitamina A, RAE µg 17
Vitamina D IU 5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.054
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.27
Vitamina B12 µg 0.24
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.213
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.3
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.961
Vitamina B6 mg 0.23
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 3.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being