Motivul pentru care trebuie să mănânci trei ouă pe zi. Medicul consideră că ele îți pot schimba viața

Cum poate schimba viața ta consumul regulat de ouă!
  • Publicat:
Motivul pentru care trebuie să mănânci trei ouă pe zi. Medicul consideră că ele îți pot schimba viața
Motivul pentru care trebuie să mănânci trei ouă pe zi. Medicul consideră că ele îți pot schimba viața

Un medic gastroenterolog dezvăluie beneficiile consumului zilnic a trei ouă. Acesta susține că aportul regulat de ouă poate îmbunătăți sănătatea și ajuta la pierderea în greutate.

Puterea uimitoare a consumului zilnic de trei ouă a fost recent dezvăluită de un gastroenterolog renumit. Conform The Times of India, Dr. Shubham Vatsya, specialist la Fortis Vasant Kunj, susține că această obișnuință alimentară poate aduce beneficii semnificative pentru sănătate.

Într-un videoclip postat pe Instagram, Dr. Vatsya a împărtășit propria experiență, afirmând: „Sunt un exemplu viu. Am pierdut 38 kg în 3 ani mâncând ouă în fiecare zi”. Această declarație a stârnit interesul multor persoane care caută modalități de a-și îmbunătăți starea de sănătate.

Beneficiile consumului de ouă

Consumul a trei ouă pe zi oferă 18 grame de proteine complete, esențiale pentru repararea musculară și îmbunătățirea metabolismului. Colina din gălbenușul de ou susține detoxifierea ficatului și descompunerea grăsimilor. Dr. Vatsya explică: „Consumul regulat de ouă crește HDL-ul, adică colesterolul bun, și transformă particulele de LDL, adică colesterolul rău, într-o formă mai mare și mai sigură, ceea ce reduce în mod natural riscul cardiovascular, cu condiția ca dieta generală să fie echilibrată”. În plus, gălbenușul de ou conține antioxidanți precum luteina și zeaxantina, benefici pentru sănătatea ochilor și prevenirea stresului oxidativ.

Compoziția nutrițională a oului

Un ou fiert sau poșat de 44 g conține:

– 5,5 g proteine

– 4,2 g grăsimi totale

– 24,6 mg calciu

– 0,8 mg fier

– 5,3 mg magneziu

– 86,7 mg fosfor

– 60,3 mg potasiu

– 0,6 mg zinc

– 162 mg colesterol

– 13,4 mcg seleniu

Ce spun studiile

Conform unui studiu, proteina din ou are un scor de aminoacizi de 100 și cea mai mare rată de utilizare a proteinelor nete. Conține aproximativ aceeași cantitate de aminoacizi cu catenă ramificată ca și proteina din lapte. Proteina din albuș este considerată o sursă excelentă pentru creșterea masei musculare.

În general, ouăle oferă o sursă de proteine dense în nutrienți și biodisponibile, care susțin sănătatea metabolică, funcția musculară și apărarea antioxidantă.

Ouăle sunt bogate în luteină și zeaxantină, antioxidanți care protejează ochii și reduc riscul de cataractă și degenerescență maculară. Colina din ouă joacă un rol crucial în memorie, reglarea dispoziției și dezvoltarea sănătoasă a creierului. Combinația de proteine și grăsimi sănătoase ajută la controlul foamei, făcând ouăle excelente pentru gestionarea greutății și menținerea unui nivel constant de energie.

Foto: arhivă

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Marincel - Redactor
După ce am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București, am debutat ca redactor la publicația Spynews, unde am dobândit și cunoștințe de social media. De-a lungul timpului am scris pentru diferite site-uri de presă, iar acum fac parte din echipa ...
citește mai mult