Deși ceaiul și cafeaua sunt printre cele mai populare băuturi din lume, modul în care sunt consumate poate face diferența între beneficii reale și efecte nocive asupra sănătății. Specialiștii atrag atenția că ambele băuturi pot aduce avantaje importante organismului, însă doar dacă sunt integrate în mod echilibrat într-un stil de viață sănătos, scrie Gândul.ro.
Numeroși nutriționiști susțin că atât cafeaua, cât și ceaiul conțin compuși bioactivi cu efect antioxidant, care pot sprijini funcționarea creierului și pot reduce riscul unor afecțiuni cronice.
Medicul Vlad Curea, invitat în cadrul podcastului realizat de Adrian Artene, a explicat că ceaiul verde și cafeaua naturală pot îmbunătăți concentrarea, memoria și viteza de reacție, datorită cofeinei și polifenolilor pe care le conțin. Totuși, acesta subliniază că excesul poate duce la insomnie, iritabilitate sau creșterea ritmului cardiac.
Află AICI cum se consumă CORECT cafeaua și ceaiul