A crezut că este însărcinată, dar ce se dezvolta în uter s-a dovedit a fi o tumoră. Boala rară care mimează sarcina

O sarcină molară poate avea complicații serioase și necesită tratament imediat. Află povestea femeii care a crezut că este însărcinată.
  • Publicat:

O femeie din Kansas a vorbit despre o complicație foarte rară care poate apărea în timpul sarcinii și care te poate lua prin surprindere. Într-un interviu cu jurnaliștii locali de la KSNT, Sarah Lundry a dezvăluit că ceea ce a crezut în 2020 ca este o sarcină de 12 săptămâni s-a dovedit a fi o sarcină molară completă, o complicație în care o tumoră se dezvoltă în uter, dar fără un embrion.

„Au încercat orice sursă pentru a putea auzi bătăile inimii și nu au găsit nimic”, a spus tânăra despre descoperirea medicilor. „Atunci am știut că nu este normal. La 12 săptămâni de sarcină poți auzi bătăile inimii imediat”.

Femeia a povestit jurnaliștilor că ea și soțul ei credeau că urmează să devină părinți în 2020. Ba chiar s-a confruntat cu simptome specifice sarcinii, doar că a putut observa că nu putea mânca și pierdea în greutate nejustificat.

În urma unei sonograme s-a descoperit că avea o sarcină molară, care a rezultat în urma unei sarcini neviabile. Clinica Mayo notează că o sarcină molară poate avea complicații serioase și necesită tratament imediat. Tumora care se dezvolta în uterul femeii s-a multiplicat și s-a transformat rapid într-un cancer, care s-a răspândit ulterior în plămâni, necesitând histerectomie parțială și chimioterapie.

 

„Am decis să fac o histerectomie în iunie 2022, am completat chimioterapia și am terminat în august 2022. Acum am un an de când nu mai fac tratamentul și am câștigat lupta cu cancerul”, a povestit tânăra.

În prezent, Sarah Lundry și soțul ei sunt pregătiți să adopte un copil și să devină părinți pentru prima dată. Femeia a postat pe contul ei de Instagram toate schimbările prin care a trecut în urma tratamentului, de la căderea părului, până la procedurile pe care le-a urmat și luptele pe care le-a dus, menționând că „nu ne promite nimeni o viață ușoară”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan