Creșterea rapidă a părului: cum să grăbești procesul

Creșterea părului este determinată nu doar de îngrijirea corectă a acestuia, ci și de factorii interni.
  • Publicat:
Creșterea rapidă a părului: cum să grăbești procesul
Foto: shutterstock

Pentru a distruge orice mit, niciun produs de păr, supliment sau altă intervenție nu va accelera creșterea părului cu mai mult de un centimetru pe lună. Cu siguranță ai întâlnit multe produse sau soluții care promit o creștere rapidă a părului sau că tunsul frecvent al vârfurilor favorizează creșterea părului, dar acest obicei, sănătos pentru păr ce-i drept, ajută la prevenirea ruperii părului.

De ce susținem că tunderea frecventă a vârfurilor nu are legătură cu accelerarea creșterii lui? Pentru că firul de păr crește din zona scalpului, nu de la vârfuri. Părul va crește dacă vârfurile nu sunt despicate, ceea ce e important de reținut dacă îți ții părul prins, folosești surse de căldură sau îți vopsești părul des.

Creșterea părului: îngrijirea pe interior și exterior

Pentru un păr sănătos, rutina de îngrijire este cea mai importantă. Menține foliculii de păr curați și departe de sebum, produse de styling în exces, celule moarte și toxine, indiferent de tipul de păr pe care-l ai. Prin crearea unui mediu sănătos pentru părul tău poți stimula foliculii de păr. Spală părul cel puțin de trei ori pe săptămână pentru a menține un scalp sănătos și curat și nu ezista să folosești un scrub pentru scalp pentru a îndepărta celulele moarte care pot bloca foliculii de păr.

Creșterea părului este determinată nu doar de îngrijirea corectă a acestuia, ci și de factorii interni. În realitate, un păr sănătos începe din interior, iar asta înseamnă că o dietă sănătoasă, lipsa carențelor de vitamine și un stil de viață lipsit de stres va ajuta stimularea creșterii părului. Prioritizează consumul de anumiți nutrienți și vitamine pentru a îmbunătăți sănătatea părului.

Ouăle, de exemplu, sunt bogate în proteină și biotină și ambele sunt extrem de importante pentru creșterea părului. Fructele de pădure conțin și ele compuși benefici și vitamina C, spanacul are nutrienți precum acid folic, fier și vitaminele A și C, iar peștele gras precum macroul și somonul conțin acizi grași omega-3, toate esențiale în procesul de creștere.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being