Va mutati impreuna inainte de nunta?

Alege-ti partenerul cu atentie inainte sa va mutati impreuna. Statisticile arata ca persoanele care se muta impreuna inainte de casatorie au sanse cel putin egale daca nu chiar mai mari sa ajunga la divort.
  • Publicat:
Va mutati impreuna inainte de nunta?
Va mutati impreuna inainte de nunta?

Te-ai indragostit, esti convinsa ca si el te iubeste la nebunie si ca sunteti facuti unul pentru altul. Ba mai mult, sunteti cat pe ce sa faceti impreuna si drumul scurt pana la primarie. Asa ca v-ati hotarat sa va mutati impreuna! Crezi ca vei supravietui?

Fa alegeri intelepte
Alege-ti partenerul cu atentie inainte sa va mutati impreuna. Statisticile arata ca persoanele care se muta impreuna inainte de casatorie au sanse cel putin egale daca nu chiar mai mari sa ajunga la divort. Acorda-ti timp sa il cunosti inainte sa renunti la propria libertate si sa incepi sa-ti asumi responsabilitati.

Intalniti-va cel putin un an.
In acest fel, aveti sansa sa petreceti toate sarbatorile si momentele importante impreuna si cu putin noroc veti reusi sa va cunoasteti si familiile. Focul pasiunii dispare dupa un an si abia atunci vine adevaratul test. Puteti ajunge la un nivel mai profund de intimitate, necesar atunci cand veti locui impreuna?

Deschide larg ochii
Mutati-va impreuna cu toate bunele si relele celuilalt, dar pasteaza ochii deschisi la eventualele neintelegerile cu care te poti confrunta. Mutatul impreuna nu schimba o persoana.

Partenerul tau se poate sa fi fost in stare sa-ti ascunda anumite lucruri timp de un an, iar acum sa le vezi pe toate. Tine minte, mutatul impreuna nu este un remediu pentru celelalte probleme din relatie!

Doi pot sa traiasca la fel de ieftin ca unul
In cele mai multe culturi de astazi coabitarea inainte de nunta este un stil de viata acceptabil. Tinerii se muta in majoritatea cazurilor impreuna inainte de nunta ca o proba pentru relatie.

Sau ca o solutie pentru a face economii pentru casa sau pentru cheltuielile de nunta. E mai ieftin sa platesti chiria pentru un singur apartament si sa impartiti plata facturilor. Trebuie sa fii insa pregatita si pentru alte cheltuieli ce pot aparea.

Costurile pentru mancare si pentru intretinere cel mai probabil se vor dubla. Iar daca pleci din casa parintilor pentru prima data, poti economisi cheltuielile pentru mobila in cazul in care unul dintre voi are deja cateva piese de mobilier.

Accepta ca nu va puteti pune mereu de acord
Pentru a atenua anumite certuri neprevazute care te-ar putea face sa regreti decizia de a va muta impreuna, poti face o intelegere cu partenerul tau care sa contina anumiti parametri. Hotarati chiar si cine va trebui sa se mute in cazul in care va despartiti.

Impartiti cheltuielile cu facturile intr-un mod echitabil si stabiliti dinainte cine va face curat si cine va merge la cumparaturi.

Te casatoresti cu mine?
Daca este insa un simplu aranjament stabilit inainte de casatorie, atunci inseamna ca ai deja inelul si data. Foloseste acest timp pentru a crea o rutina care sa functioneze pentru voi ca si cuplu astfel incat casatoria sa fie o tranzitie usoara.

Tu ce parere ai despre mutatul impreuna inainte de nunta?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”