Cum iti ajuti iubita sa depaseasca momentul avortului?

As putea sa-mi ajut partenera sa treaca peste un avort spontan? A afectat-o enorm, iar de atunci parca nu mai este ea.
  • Publicat:
Cum iti ajuti iubita sa depaseasca momentul avortului?
Cum iti ajuti iubita sa depaseasca momentul avortului?

Este randul barbatilor sa fie ingrijorati si sa ceara sfatul expertilor nostri. Unul dintre cititorii CSID ar vrea sa isi ajute partenera sa mai uite de o mare incercare pentru amandoi: pierderea sarcinii. Misiunea psihologilor Emilia Potenteu si Iris Gogorici este sa-l sfatuiasca asa cum stiu mai bine.

„As putea sa-mi ajut partenera sa treaca peste un avort spontan? A afectat-o enorm, iar de atunci parca nu mai este ea.”

In cazul nefericit al unui avort spontan apare asa-zisul sindrom post-avort, care nu este altceva decat o grava boala sufleteasca.

Medicina moderna incearca sa trateze aceasta afectiune cu ajutorul medicamentelor.

Totusi, primul lucru ce trebuie facut este trairea „doliului psihologic” de pierdere, apoi documentarea de specialitate pentru inlaturarea angoaselor fata de o eventuala repetitie a traumei si imperios necesar consolidarea comunicarii si echilibrului in cuplu.

Trebuie subliniat faptul ca si dupa cateva avorturi spontane, sansa de a duce la capat o sarcina normala nu este pierduta. In viata, de multe ori, un astfel de eveniment neplacut poate suda o relatie si poate deveni piatra de temelie a unui cuplu cu adevarat fericit.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Aglomeratie pe site-urile matrimoniale
Aglomeratie pe site-urile matrimoniale
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”