6 proprietăţi uimitoare ale magneziului

Stresul zilnic şi alimentaţia nesănătoasă nu mai reprezintă ceva ieşit din comun pentru cei mai mulţi dintre noi care ajung să se confrunte cu diverse boli cauzate de carenţele nutriţionale. Ştiaţi însă că un simplu supliment alimentar ne poate schimba aproape total viaţa, asigurându-ne necesarul de energie şi un sistem imunitar mai puternic?
  • Publicat:
6 proprietăţi uimitoare ale magneziului

Stresul zilnic şi alimentaţia nesănătoasă nu mai reprezintă ceva ieşit din comun pentru cei mai mulţi dintre noi care ajung să se confrunte cu diverse boli cauzate de carenţele nutriţionale. Ştiaţi însă că un simplu supliment alimentar ne poate schimba aproape total viaţa, asigurându-ne necesarul de energie şi un sistem imunitar mai puternic?

Carenţa de magneziu este asociată cu un număr mare de afecţiuni cronice, iar când este neglijată se poate ajunge la complicaţii serioase care pot pune viaţa în pericol. Iată de ce este important să consumăm zilnic alimente bogate în magneziu sau, în cazul în care acest lucru este imposibil, să ne asigurăm necesarul prin intermediul suplimentelor. Iată 6 moduri prin care magneziumul ne poate îmbunătăţi sănătatea:

1. Magneziul participă la procesul de digestie căci bazându-se pe el, organismul mistuie în mod eficient alimentele. Atunci când este insuficient, ne confruntăm cu disconfort abdominal, balonare şi alte probleme. Magneziul are rol de coenzimă de-a lungul tractului digestiv, ceea ce înseamnă că pe lângă misturirea mistuirea alimentelor ajută şi la absorbirea nutrienţilor în organism. De asemenea, stimulează producţia de acid hidrocloric în stomac şi a bilei la nivelul ficatului.

2. Magneziul este al patrulea în clasamentul celor mai importante minerale din organismul uman, prin urmare participă la mai bine de 300 de procese metabolice între care cel care reglează nivelul zahărului din sânge. Carenţa de magneziu este asociată cu rezistenţa la insulină, simptom care duce la diabet şi alte boli cronice.

3. Magneziul asigură sănătatea inimii, întrucât participă la distribuirea eficientă a potasiului, calciului şi a altor nutrienţi la nivel celular. Potrivit unui studiu din 2006, apărut în publicaţia Modern Nutrition in Health and Disease, toţi aceşti nutrienţi favorizează sănătatea nervoasă, musculară şi un ritm cardiac normal.

4. Nu doar calciul, dar şi magneziul participă la buna funcţionare a sistemului osos. Ba mai mult decâ atât, se pare că magneziul este chiar mai important decât calciul pentru oase, în condiţiile în care jumătate din întreaga cantitate de magneziu din organism este stocată chiar în oase. Împreună cu calciul şi cu vitamina D, magneziul fortifică sistemul osos.

5. Datorită capacităţii de detoxifiere, magneziul este considerat un adevărat purificator pentru organism. Metalele grele, substanţele chimice din mediul înconjurător sau din alimentele nesănătoase, pesticidele şi ierbicidele, precum şi alte toxine care ne pătrund în corp şi ne atacă organele vitale sunt neutralizate şi eliminate mai uşor dacă nivelul de magneziu este în limite normale.

6. O rezervă suficientă de magneziu poate scădea riscul de cancer. Potrivit unui studiu publicat recent în American Journal of Clinical Nutrition, cu fiecare 100 mg de magneziu pe care le integrăm zilnic în alimentaţie ne putem reduce riscul de cancer colorectal cu 13 procente.

Sursa: naturalnews.com
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”