Gestul banal care te poate feri de cancer

O plimbare de 25 de minute pe zi poate reduce drastic riscul de a muri de cancer, arată cercetările.
  • Publicat:
Gestul banal care te poate feri de cancer

O plimbare de 25 de minute pe zi poate reduce drastic riscul de a muri de cancer, arată cercetările.

Studii recente relevă că exerciţiile fizice regulate, cum ar fi plimbările, pot ajuta oamenii care au fost diagnosticaţi cu cancer, scrie Gândul.

Cercetările demonstrează că pacienţii care au efectuat un exerciţiu de intensitate moderată de 25 de minute şi-au crescut la jumătate şansele de supravieţuire, ceea ce arată că activitatea fizică deţine un rol esenţial.

Cercetarea a implicat 337 de femei care au fost diagnosticate cu cancer de sân şi au suferit o intervenţie chirurgicală pentru a elimina tumorile. Timp de opt luni, unui grup i s-a spus să urmeze un program de exerciţii de 180 de minute pe săptămână, iar cel de al doilea a primit îngrijire standard.

Comparaţia dintre grupuri s-a făcut după o urmărire de opt ani.

Sandra Hayes, de la Universitatea de Tehnologie din Brisbane, care a efectuat studiul, a declarat că „mersul pe jos a fost exerciţiul ales de majoritatea pacienţilor”.

În cea de a doua probă, 992 de persoane cu cancer intestinal au fost evaluate în ultimii şapte ani. În comparaţie cu cei care au respectat doar în teorie liniile trasate de Societatea Americană de Cancer privind hrana şi exerciţiile fizice, cei care le-au urmat îndeaproape au avut un risc cu 42% mai mic de a muri. Sfatul includea practicarea unor exerciţii timp de 22 de minute pe zi.

„Mersul pe jos este un exerciţiu grozav pentru toată lumea”, a spus Erin van Blarigan, de la Universitatea din California, care a lucrat la studiu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”