Varza murată, mai bună decât legumele care se găsesc acum pe piaţă

Varza murată este puternic alcalină şi, deci, un aliat excepţional pentru menţinerea mediului intern, sânge şi limfă, într-o stare de echilibru. Aşadar, iarna consumaţi frecvent salate mari din varză murată.
  • Publicat:
Varza murată, mai bună decât legumele care se găsesc acum pe piaţă

 

Varza murată este puternic alcalină şi, deci, un aliat excepţional pentru menţinerea mediului intern, sânge şi limfă, într-o stare de echilibru. Aşadar, iarna consumaţi frecvent salate mari din varză murată.

Varza murată este bogată în vitamina C, dar şi în B12. Aşadar vorbim despre un produs ideal pentru consum în anotimpurile reci, când nu aveţi acces la vegetale crude, produse în România.

În procesul de fermentaţie se descarcă probiotice, compuşi esenţiali pentru flora colonului, deci pentru întreaga digestie. 

Dacă luaţi antibiotice, consumaţi zilnic o salată de varză murată, lăsată însă la desărat de seara. Această recomandare e valabilă în special dacă, pe lângă antibiotice, vi s-au prescris şi antiinflamatoare.

Însă cele mai mari virtuţi ţin de compuşii cu sulf pe care îi conţine. Aceştia au efect dovedit în laborator de prevenţie a cancerului. Varza combate efectelor toxice ale alimentelor pe bază de carne procesată, în special a mezelurilor, grătarelor, prăjelilor.

Nutriţia este vitală pentru susţinerea procesului de detoxifiere

Substanţele active din varză intră în cele două faze de detoxifiere care au loc la nivel celllar în ficat. În cea de-a doua fază, ficatul trebuie să distrugă metaboliţii rezultaţi în urma digestiei cărnii. Aceştia sunt de obicei mult mai toxici decât toxinele iniţiale din carne. 
 

Cei mai periculoşi metaboliţi intermediari rezultă din procesarea de către organism a cărnii roşii, preparate incorect (inclusiv grătar), şi a alcoolului.

Deci nu este un sfat absurd ca, după o beţie, să consumaţi zeamă de varză. Dar cel mai bine ar fi să consumaţi o salată mare din varză murată. Acelaşi sfat este valabil şi dacă aveţi poftă de o porţie de carne roşie preparată la grătar sau prăjită în untură sau ulei vegetal.

Varza murată poate fi consumată zilnic, dar adaptată într-o dietă diversă. Se combină cu puţin ulei presat la rece şi, după gust, cu condimentele preferate.

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”