Alunga insomia cu un suc miraculos

Toti cei care sufera de insomnie se vor bucura sa afle ca a fost inventat un suc-miracol.
  • Publicat:
Alunga insomia cu un suc miraculos
Alunga insomia cu un suc miraculos

O oaie, 2 oi, 3 oi sau 125 g ananas, 50 g telina…

Si continuand cu numerele, 1 din 5 adulti din tarile industrializate are probleme cu somnul la un moment dat in viata sa. Toti cei care sufera de insomnie se vor bucura sa afle ca a fost inventat un suc-miracol ce, se lauda mama retetei, ii poate trimite in tara viselor, la brat cu Mos Ene, dupa cateva inghitituri.

Iata ingredientele: 125 de grame de ananas decojit, 125 de grame de stru­guri, 50 de grame de salata verde (asa-numita lettuce) si 50 de grame de telina. Toate se baga in aparatul pentru facut suc. Reteta ii apartine lui Charmaine Yabsley, autoare a cartii „Miracle Juices”.

„Pilulele anti-insomnie ofera doar o solutie pe termen scurt si nu fac decat sa adan­ceasca problema. Ana­nasul si strugurii din acest suc va vor creste nivelul de zahar din sange care ajuta la inducerea starii de somnolenta, in vreme ce salata si telina relaxeaza si nervii si muschii”, explica autoarea.

Medicii ii tin partea intr-o anumita privinta: pastilele impotriva insomniei – fie ca sunt din ierburi si le poate lua oricine oricand, fie ca sunt cu reteta – inseamna ajutor pentru o perioada extrem de scurta si nu sunt nici pe departe solutia ideala. De altfel, tot mai putini oameni le inghit.

Iata cateva reguli de aur mentionate in mai toate studiile despre insomnie.

Sa se aseze in pat numai cand sunt obositi si gata de dormit, sa nu ci­teas­ca sau sa priveasca la televizor din pat pentru ca asa s-ar putea sa nu le vina somnul prea curand, sa se ridice daca vad ca nu adorm si sa faca orice alt­ceva decat sa tot incerce sa atipeasca, sa se trezeasca dimineata cam la ace­easi ora, sa nu doarma dupa-amiaza daca sufera de insomnie cronica, sa nu con­su­me cafeina sau, atentie, alcool seara, sa nu fumeze cu cateva ore inaintea somnului, sa bea lapte ori ceaiuri.

Suc cu salata si ananas
Ingrediente: 125 g ananas 125 g struguri, 50 g salata verde 50 g telina
Mod de preparare: Se amesteca ingredientele si se serveste cu gheata.

Citeste si Exercitiile fizice alunga insomnia
               9 pasi catre al noulea cer

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”