5 plante care ajuta la slabit

Pentru ca dietele nu ne ajuta intotdeauna sa slabim atat cat ne dorim, putem stimula putin procesul cu ajutorul unor plante minune. Iata care sunt acestea:
  • Publicat:
  • Actualizat:
5 plante care ajuta la slabit
5 plante care ajuta la slabit

Pentru ca dietele nu ne ajuta intotdeauna sa slabim atat cat ne dorim, putem stimula putin procesul cu ajutorul unor plante minune. Iata care sunt acestea:

Vulturica – este o planta care creste spontan pe pajistile uscate, in regiunile de deal si munte. Floarea este galbena si este inflorita din mai pana in septembrie.

Vulturica contine flavonide, antioxidanti care ajuta la eliminarea apei si a sarurilor din tesuturi, precum si la buna functionare a rinichilor (se foloseste si ca diuretic).

Ceaiul verde – contribuie la eliminarea lichidelor in tesuturi, combate retentia de apa si limiteaza absorbtia grasimilor si zaharurilor. In plus, are efecte antioxidante.

Frasinul – datorita continutului inalt de potasiu si monitol (un diuretic natural), contribuie semnificativ la eliminarea toxinelor si a apei din tesuturi. In scop terapeutic, se folosesc frunzele si scoarta care se recolteaza in perioada infloririi, lunile aprilie – mai.

Nalba – are efect laxativ si contribuie la eliminarea toxinelor si a deseurilor din organism. Nalba este o planta ierboasa, de la care se utilizeaza frunzele, radacina si uneori florile. Frunzele se recolteaza in perioada infloririi, iar radacinile se scot din pamant cand planta s-a uscat (lunile octombrie, noiembrie, cand pamantul incepe sa inghete).

Chimenul dulce – are proprietati digestive, combate gazele, flatulenta si, prin urmare, balonarea. Aceasta este o planta aromata, ale carei seminte coapte si uscate sunt folosite ca si condiment in mancaruri, iar uleiul intra in compozitia unor produse medicamentoase.

Citeste si: Talia de viespe cu fibre se tine!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”