Tendinţe beauty 2012: feminin & elegant

Pentru un look natural în noile tendinţe pariziene, tenul trebuie să fie cât se poate de hidratat, se poartă foarte mult luminozitatea pe care o putem dobândi din folosirea unui primer (baza de machiaj) cu particule iridescente.
  • Publicat:
Tendinţe beauty 2012: feminin & elegant

Pentru un look natural în noile tendinţe pariziene, tenul trebuie să fie cât se poate de hidratat, se poartă foarte mult luminozitatea pe care o putem dobândi din folosirea unui primer (baza de machiaj) cu particule iridescente.

Coafura este atât clasică, cât şi elegantă. Cărarea este sau nu bine definită, iar realizarea coafurii se obţine foarte uşor. Ca accesorii alege mici bentiţe cu dantelă sau un pieptăn fluture.

Senzaţie fac culorile pastelate, un rose pal în obraji şi un strop de luminozitate ar face orice floare invidioasă. Nu trebuie neglijate nicicum sprâncenele. Conturate cu un fard cremos în nuanţa culorii părului, iar pentru un aspect natural se pot curăţa ulterior cu o perie specială de sprâncene. Pentru a urma linia dictată de ultima ediţie a Festivalului de Modă de la Paris, se impune folosirea unei mascara cu periuţă nano din silicon, pentru alungire şi definire.

Unui păr deschis la culoare, un mascara maro este propunerea stiliştilor. Culorile fardurilor de pleoape pot fi pastelate (roz, lila, verde pal) sau naturale (bej, maro deschis, piersică). Pentru o pată de culoare acestui look natural i se poate aplica un ruj roşu corai, luminos sau un gloss în aceeaşi culoare. Unei ţinute închise la baza gâtului, o coafură simplă – părul este prins în coadă după ce a fost bine pieptănat.

Albul se potriveşte de minune cu un gri platinat pentru păr. Ca accesorii se pot folosi mici ace cu pietricele, dar nu în exces. Se poartă castaniul ciocolatiu în combinaţie cu o pălărie sau o voaletă mică retro.

Folosirea unui anti-cearcăn iluminator ajută foarte mult în crearea unui look natural, iar acest produs este de preferat să aibă o textură lejeră, care să nu încarce, dar totodată să acopere cearcănele. O coafură elegantă se poate obţine foarte uşor – se piaptană părul şi se prinde într-o coadă de cal, se răsuceşte de jur împrejur şi se prinde cu câteva agrafe.

Culoarea naturală cu câteva umbre de şuviţe, oferă o eleganţă coafurii. De asemenea, părul mai poate fi purtat natural cu cărare, încadrându-se într-un stil simplu elegant. Un blond natural oferă simplitate şi eleganţă.

Un contur perfect al buzelor se poate obţine prin aplicarea aceluiaşi anticearcăn iluminator de jur împrejurul buzelor şi fixat cu o pudră liberă. După care buzele sunt conturate cu un creion de buze în nuanţa rujului ales. De preferat este să se aplice creionul pe toată suprafaţa buzelor. Acesta fiind uşor uscat ajută rujul să se fixeze mai bine şi să nu migreze.

La apariţia acestei culori pe buze, machiajul ochilor poate fi natural, de zi. Pentru seară un şi look gothic, machiajul ochilor va fi unul puternic conturat în nuanţe de maro, arămiu, vişiniu sau negru. Obrajii trebuie bine sculptaţi: aplicaţi un fard luminos, iridescent. Coafura retro cu valuri stil anii ’40-’50 este din nou în centrul atenţiei. Este nevoie de fixativ şi gel pentru valurile bine definite.

O apariţie de senzaţie cu o ţinută casual şi o cofură deloc sofisticată. Părul este pieptănat cu cărare şi uşor ondulat la vârfuri. Culoarea musai naturală cu mult luciu. Buclele se pot obţine cu ondulatorul sau cu placa şi sunt elegante şi bine definite. Ca accesorii, potrivite sunt panglicile colorate sau o agrafă cu strasuri.


Natural elegant şi uşor de obţinut? Părul îndreptat la perie şi pieptănat natural cu cărare. Pe lângă accentele aprinse de culoare, un plus de feminitate îl oferă o coafură simplă – se poartă părul cât mai natural desprins pe spate.

În ceea ce priveşte accesoriile, se poate renunţa uşor la orice podoabă, abordându-se un stil minimalist. Silueta feminină este pusă în evidenţă de auriu şi rochiţe negre mulate.

 
Un bob clasic este la mare preţ. Părul este prins într-o coadă şi băgat în interior la spate, obţinându-se o coafură cu stil. Blondul natural deschis este pus într-un contrast plăcut de sacou.

Ca accesorii o alegere inspirată pot fi eşarfele uşor prinse în păr sau un pieptăn fin cu diferite imprimeuri. Un alt contrast oricând în trend ce pune în valoare în special frumuseţea nordică – blond deschis şi rochiţa pe corp.

Cert este că fiecare reprezentată a sexului frumos are un punct forte în jurul căruia trebuie să graviteze întreaga ţinută. Bustul, talia sau picioarele dictează trendul. Este extrem de important ca atunci când achiziţionezi un obiect vestimentar, alegerea să se realizeze în funcţie de ceea ce te avantajează, nu doar pentru că este la modă. 

Consultant: Adriana Hăloiu (make-up artist) & Niculina Marin (hair stylist)

Citeşte şi: Machiaje de primăvară în culori dătătoare de viaţă

Foto: Getty Images / Paris Fashion Week

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân