4 idei pentru un machiaj inspirat

Când vine vorba de machiaj, vara este anotimpul în care poţi îndrăzni mai mult şi poţi purta mai puţin: mai multe tipuri de texturi, dar şi o paletă mai largă de nuanţe vii, aprinse, pe pleoape sau buze şi mai puţine produse pe piele.
  • Publicat:
4 idei pentru un machiaj inspirat

Când vine vorba de machiaj, vara este anotimpul în care poţi îndrăzni mai mult şi poţi purta mai puţin: mai multe tipuri de texturi, dar şi o paletă mai largă de nuanţe vii, aprinse, pe pleoape sau buze şi mai puţine produse pe piele.

Bucură-te de vremea frumoasă şi alege culorile care-ţi pun chipul în valoare!

“Ce machiaj se poartă vara asta?” Am auzit de atâtea ori întrebarea asta că am deja răspunsul pregătit. Vara este un anotimp în care machiajul ar trebui să fie cât mai minimalist, iar accentul ar trebui să cadă pe pleoape şi buze.

Temperaturile ameţitoare nu permit mai multe straturi de machiaj (bază de machiaj, fond de ten, pudră, pudră bronzantă, blush). Chiar dacă ai folosi produse waterproof, în contact cu soarele şi din cauza căldurii, orice ai pune pe faţă “se topeşte” rapid.

Sfatul meu este să foloseşti BB cream sau CC cream cu efect de uniformizare a imperfecţiunilor feţei, cu grad mic de acoperire şi neapărat cu factor de protecţie  sau o cremă colorată cu SPF (fie că mergi doar la birou şi chiar dacă ţi se pare că este înnorat).

O pudră bronzantă pentru pomeţi şi, la final, accentul pe buze şi pleoape. Ai o libertate fantastică de a te juca cu ce nuanţe preferi, atât pe buze (roşu, roz, fucsia, corai, dar şi rozuri pale şi tonuri calde de piersică), dar şi pe ploape (marouri calde, albastru, turcoaz, verde, mov).

Ochi creionaţi

Tonurile calde de maro, bronz, arămiu arată minunat şi pe tenul alb, dar şi pe cel bronzat. Conturează ochii folosind un creion dermatograf sau o pensulă umedă cu care aplici fardul la baza genelor şi pe pleoapa superioară şi pe cea inferioară. Foloseşte un ruj roz pal pe buze, pentru a echilibra machiajul.

Contur albastru

Conturează-ţi pleoapele cu un dermatograf în tonuri de albastru (de la albastru închis la bleu pastel, în funcţie de ce culoare îţi evidenţiază cel mai bine irisul), apoi aplică şi un fard pulbere în aceeaşi nuanţă peste creionul dermatograf, cât mai aproape de baza genelor. |n colţul interior foloseşte un creion alb strălucitor, iar pentru buze alege un ruj foarte deschis, în ton de piersică.

Degradeu îndrăzneţ

Un machiaj cu nuanţe puternice şi pe buze şi pe pleoape trebuie purtat cu atitudine. Alege tonuri vii de albastru sau verde şi aplică-le generos pe toată pleoapa mobilă, dar şi la baza genelor pe pleoapa inferioară. Dacă îţi face plăcere, poţi crea un degradeu captivant. {i, pentru că vorbeam de atitudine, mizează pe un roşu puternic pe buze. Dacă îţi doreşti atenţie, o vei avea din plin!

Gri discret

Vrei să îţi conturezi privirea, să îi oferi profunzime, fără să apelezi la nuanţe prea îndrăzneţe? Alege tonuri discrete de gri, aplicate fin pe pleoapa superioară şi completate cu o linie fină de creion la baza genelor ploapei superioare şi celei inferioare. Din nou, un creion alb strălucitor aplicat în colţul intern va evidenţia machiajul ochilor. Iar buzele pot fi răsfăţate cu un balsam de buze.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân