7 trucuri de frumuseţe necostisitoare ale braziliencelor

De curând, la Operă în Berlin, în culise am întâlnit o braziliancă. Privirea ei călduroasă şi zâmbetul ei sincer au umplut o sală de spectacol rece în câteva secunde.
  • Publicat:
7 trucuri de frumuseţe necostisitoare ale braziliencelor

De curând, la Operă în Berlin, în culise am întâlnit o braziliancă. Privirea ei călduroasă şi zâmbetul ei sincer au umplut o sală de spectacol rece în câteva secunde. Cu siguranţă nu era cea mai frumoasă femeie din lume, nici cea mai slabă, nici extrem de bine machiată, nu purta nici cele  mai stilate haine, dar a cucerit audienţa prin simpla ei prezenţă. Am întrebat-o despre secretele de frumuseţe ale braziliencelor…

A început să râdă. Probabil aude zi de zi despre cât de frumoase sunt braziliencele. Mi-a răspuns foarte simplu: “Bucuria de a trăi este secretul frumuseţii. Este atât de important să te accepţi aşa cum eşti şi să fii frumoasă pentru tine în primul rând, şi nu pentru ceilalţi”. Să trăieşti cu bucurie şi să înţelegi că fiecare clipă bună sau rea este un miracol, te scuteşte de o grămadă de riduri provocate de griji. Aşadar, am mai investigat ce altceva le face pe brazilience speciale şi am selectat câteva dintre secretele modelelor braziliene.
 
Într-o ţară cu o populaţie de peste 200 milioane, concurenţa este mare. Aşadar, fetele născute aici nu aşteaptă primele semne ale îmbătrânirii ca să acţioneze în sensul păstrării sănătăţii şi frumuseţii. 

Masaj

Un corp frumos se întreţine cu masaj. De drenaj limfatic. Săptămânal. Acesta are multiple roluri: stimulează circulaţia sângelului, eliminarea toxinelor din organism, stimulează sistemul imunitar. Şi nu în ultimul rând face pielea mai frumoasă.

Apă de cocos

Răcoritoare şi hrănitoare, are efect antiaging datorită unui compus numit cytokinin. De asemenea, apa de cocos mai este bogată în grupul de vitamine B, magneziu, fier, zinc – toate aceastea sunt utile pielii. Nucă de cocos proaspătă se găseşte şi în supermarketurile din România.

Exfolierea pielii

Pielea trebuie hrănită din interior şi din exterior, dar trebuie şi curăţată de celulele moarte. Aşadar, braziliencele nu pierd vremea nici când sunt la plajă şi în joacă îşi masează uşor pielea cu nisip pentru o exfoliere fină. Evident, plaja nu este cel mai indicat loc pentru această operaţiune şi uneori pot apărea iritaţii. De reţinut, exfolierea.

E ora pentru morcovi

Ce e bun şi sănătos, poate fi şi natural şi gustos şi ieftin? Ei bine, da. Morcovii. Costă circa 4 lei kilogramul şi sunt plini de vitamine: C, A – antioxidanţi ce încetinesc procesul de îmbătrânire. De asemenea, ajută la crearea de colagen. Morcovii se mănâncă zilnic.

Dacă nu îţi plac ca atare, consumă-i ca salată: morcovi raşi, pătrunjel, ulei de măsline şi suc de portocale. Pentru faţă puteţi şi să faceţi măşti cu morcov ras. Ajută la hrănirea pielii, eliminare punctelor negre şi diminuarea petelor cauzate de soare.

Mod de preparare: se spală morcovii, se curăţă şi se dau pe răzătoare mică. Se pun pe tenul curăţat, se lasă 15 minute, după care tenul se clăteşte cu apă călduţă.

Avocado în păr

Dacă nu vă place morcovul simplu, consumati-l alături de avocado. În salate. Aşa fac şi braziliencele. Atunci când nu îl consumă la cină, la micul dejun sau la prânz, avocado poate fi folosit în măşti pentru păr, dar şi pentru faţă sau corp. Se aplică un avocado pasat pe părul umed, se lasă 30 de minute să acţioneze. Pe piele se lasă maxim 20 de minute. Se clăteşte apoi cu apă călduţă din belşug.

Şi nu uitaţi: gândirea pozitivă şi dragostea de viaţă şi de oameni.

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Cât ar trebui să dureze duşul iarna!
Cât ar trebui să dureze duşul iarna!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân