Regulile de protecție solară pentru copii

Dr. Oana Ionescu Bozdog, medic primar dermatolog, a trecut în revistă în emisiunea CSID.RO Live regulile de protecție solară pentru copii.

Regulile de protecție solară pentru copii trebuie respectate dintr-un motiv principal. Sănătatea lor pe termen lung depinde de cât de atenți au fost părinții la protecția pielii micuților. Se știe că riscul de cancer de piele la vârsta adultă este cu atât mai mare cu cât un copil a suferit mai multe arsuri solare în copilărie. Iată ce spune dr. Oana Ionescu Bozdog, medic primar dermatolog, despre regulile de protecție solară pentru copii!

„Regulile de protecție solară pentru copii sunt foarte importante. Menționez în primul rând că, pentru bebelușii sub 6 luni, nu sunt recomandate cremele de protecție solară. Aceasta pentru că ei au tegumentul foarte sensibil. Așadar pe micuții sub 6 luni nu îi expunem sub lumina directă. Și le asigurăm protecție mecanică, prin pălăriuțe, haine largi, protecție pentru cărucioare, umbreluțe. Iar de la 6 luni încolo, se pot folosi creme speciale, cu filtre minerale, pentru pielea sensibilă a copiiilor. Aceste creme trebuie aplicate în strat generos la două ore.

Este foarte important ca arsurile solare să fie evitate în copilărie. Aceasta pentru că pot avea repercusiuni mai târziu asupra sănătății pielii. Deci trebuie să avem grijă maximă de copii” ne-a declarat dr. Oana Ionescu Bozdog.

Așadar, dacă vreți să reduceți riscul de cancer de piele pe termen lung, trebuie să folosiți în cazul copiilor creme cu SPF de cel puțin 30. Crema cu factor de protecție solară trebuie aplicată des și reaplicată la ieșirea copiilor din apă. În plus, dermatologii atrag atenția că trebuie evitate expunerile la soare între orele 10 și 16.

De asemenea, copiii trebuie protejați cu produse cu SPF care au acoperire atât împotriva UVA cât și UVB. Produsele cu SPF trebuie aplicate chiar dacă nu mergeți la mare sau la ștrand. Copiii au nevoie de fotoprotecție și când se joacă afară, în soare. În plus, nu trebuie neglijată nici purtarea ochelarilor de soare de către copii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Oana Ionescu Bozdog - Medic primar dermatolog
Dr. Ionescu-Bozdog Oana Brândușa este Medic primar Dermatovenerologie în cadrul Spitalului clinic SANADOR din București. Cursuri postuniversitare: 2012: Dermoscopy - “Getting closer to reality“, Spitalului Clinic Colentina 2014: „ Abordarea globală în rejuvenarea facială: injectarea ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar dermatolog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult