Prof. STREINU CERCEL: Teama de vaccin, noul val epidemic și întoarcerea la masca de protecție

Profesorul universitar doctor Adrian Streinu Cercel a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, unde au lămurit următorul aspect „Ne temem sau nu de vaccin?”, dar și despre noul val epidemic și despre întoarcerea la mască.
  • Publicat:

Profesorul universitar doctor Adrian Streinu Cercel a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, unde au lămurit următorul aspect „Ne temem sau nu de vaccin?”, dar și despre noul val epidemic și despre întoarcerea la mască.

„Nu ne întoarcem neapărat, dar este recomandat ca atunci când în jurul tău există oameni care tușesc, strănută să poarte mască pentru că te protejează pe tine. Sunt foarte multe microorganisme în momentul de față care fac pe nebunele. De exemplu, virusurile gripale s-au înhăitat cu virusurile respiratorii și dau forme severe la adult. Dacă spui cuiva că urmează să vină valul de gripă și trebuie să te vaccinezi, zice că cine știe ce interese mai ai”, a spus Profesorul universitar doctor Adrian Streinu Cercel.

Reputat cercetător, Adrian Streinu-Cercel este medic primar boli infecţioase și doctor în Științe Medicale. S-a născut pe 30 august 1956 în Orbeni, județul Bacău. A absolvit Facultatea de Medicină din București în anul 1982 și a început să lucreze în cadrul institutului de boli infecțioase din București după rezidențiat, în 1984.

Din 2013 Adrian Streinu-Cercel este Președinte al Societății de Boli Infecțioase și HIV/SIDA, iar din 2007 este Membru în Consiliul Ştiinţific al ANM (Asociaţia Naţională a Medicamentului). Din 2009, este și Membru titular al Academiei de Științe Medicale din România.

În timpul pandemiei de coronavirus din 2020 a ocupat funcția de președinte al Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19 din cadrul Ministerului Sănătății între 6 aprilie și 23 aprilie.

Este autor/coautor a numeroase cărți și investigator principal în peste 47 de studii clinice multicentrice internaționale. Totodată este senator în legislatura 2020-2024, din partea PSD.

Urmărește podcast-ul integral pe canalul de Youtube.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult