Mihaela Rotaru, make-up artist: Cum purtăm machiajul şi masca de protecţie VIDEO

Mihaela Rotaru, make-up artist, ne arată cum să purtăm corect măştile şi machiajul astfel încât să nu ne confruntăm cu acneea şi iritaţiile pielii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Pentru că trecem printr-o perioadă dificilă pentru tenul nostru, trebuie să fim atente la produsele pe care le aplicăm pe piele astfel încât să nu o agresăm. Temperaturile au crescut, iar purtarea măştilor poate crea un disconfort. În acest sens, Mihaela Rotaru, make-up artist, ne-a explicat cum să purtăm corect măştile şi machiajul astfel încât să nu ne confruntăm cu acneea şi iritaţiile pielii, dar şi ce produse să folosim în această perioadă.

Machiajul ochilor, extrem de necesar

Mihaela Rotaru ne spune că atunci când purtăm mască de protecţie, accentuăm partea superioară a feţei cu ajutorul machiajului. Mai mult, pentru machiajul ochilor folosim nuanţe pământii, neutre, culori desaturate sau chiar eyeliner. Pentru sprâncene alegem o nuanţă naturală, similară firului de păr. Purtătoarele de ochelari cu lentilă minus pot opta pentru un machiaj mai accentuat.
 
”Chiar dacă putem accentua ceva mai mult zona ochilor, asta nu înseamnă că trebuie să arătăm precum arăboaicele, să avem machiaj foarte mult. Putem să folosim în continuare nuanţe pământii, de la bej la cafeniu, putem să folosim şi culori, dar să fie desaturate, sprâncenele putem să le accentuăm, dar în nuanţa naturală a firului de păr. Indicat ar fi să mergem pe nuanţe de maro sau de gri”, explică Mihaela Rotaru, make-up artist.

Ce produse folosim?

Specialistul în make-up menţionează că este indicat să purtăm puţine produse de make-up. Purtarea măştilor de protecţie favorizează apariţia acneei pe timpul verii, motiv pentru care pentru machiajul tenului ar trebui să alegem produse de calitate sau dermato-cosmetice, care să nu irite pielea.
 
”Chiar şi în perioadele în care nu purtăm mască indicat ar fi să mergem pe produse de calitate, produse dermato-cosmetice, care se găsesc în farmacii, ba chiar dacă pot fi recomandate de un specialist este un plus. Produse care să nu ne irite. De transpirat tot vom transpira, chiar şi când nu purtăm mască, din cauza temperaturilor ridicate, însă indicat este să purtăm un produs care să nu ne cauzeze probleme”, explică make-up artistul.
 
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Web-Editor
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult