Cele mai contaminate obiecte pe care le atingi zi de zi

Există obiecte pe care le foloseşti în fiecare zi şi care pot fi mai contaminate mai decât scaunul de toaletă.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Există obiecte pe care le foloseşti în fiecare zi şi care pot fi mai contaminate mai decât scaunul de toaletă.Pe primul loc se situează telefonul mobil. Îl poţi cu tine peste tot, inclusiv la baie. Pe suprafaţa sa pot rezista bacterii periculoase.

Dezinfectează-l cu soluţiile de curăţat ochelari sau cele pentru ecranele smart.Telecomanda este printre primele obiecte atinse la intrarea în casă. În plus, este la dispoziţia musafirilor.Ţine în permanenţă şerveţele antibacteriene la îndemână şi curăţă telecomanda cât mai des.

Tastatura computerului. Ori de câte ori ai mâncat la birou, mici particule de alimente s-au strecurat între butoane.Tu sau colegii tăi aţi tuşit şi strănutat de-asupra ei, fără să vă daţi seama. Cum o cureţi?Închide calculatorul, foloseşte aspiratorul pentru a îndepărta toate firimiturile, apoi dezinfectează fiecare buton cu alcool.


Buretele de vase este cel mai murdar obiect din întreaga casă! Din cauza texturii poroase, poate găzdui urme de alimente, iar mediul umed favorizează microorganismele. Schimbă-l la câteva săptămâni de folosire.

Banii găzduiesc aproximativ 3000 de tipuri de bacterii.Unii oameni au obiceiul de a-şi umezi degetele înainte de a-I număra. Iată de ce trebuie să te dezinfectezi imediat ce ai manipulat bancnote.

Poşeta este unul din marii purtători de microbi, O iei cu tine peste tot, atinge numeroase suprafeţe şi acasă o laşi, instinctiv, unde apuci. Ideal este să o cureţi cât poţi de des cu şerveţele dezinfectante.

Cărucioarele din hypermarket. Dacă magazinul îţi pune la dispoziţie dezinfectant pentru mâini, utilizează-l şi pentru mânerul căruciorului.

Bancomatele. Studiile au arătat că toate bancomatele conţin urme de mâncare, mâzgă, bacterii precum salmonella şi ecoli.Dezinfectează-te de fiecare dată după ce l-ai folosit.

sursa foto:shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult