Dr. Doru Negru: Despre intoxicația voluntară cu alimente

Dr. Doru Negru consideră că intoxicația voluntară cu alimente este cauza mai multor probleme de sănătate.
  • Publicat:

Dr. Doru Negru, medic primar diabet și boli de nutriție în cadrul Sanador, ne-a explicat în emisiunea Ce se întâmplă doctore Live Despre glicemie și gluten care este legătura dintre glicemie și diabet.

 

Diabetul presupune o glicemie crescută, așa cum știm cu toții. Pot fi, însă persoane care, deși nu au diabet, să aibă ocazional o glicemie crescută și invers, pacienți diabetici care nu au glicemia crescută pentru că și-o țin sub control cu alimentație și medicație.De fapt acesta este scopul tratamentului: ca cel care are diabet să aibă glicemia ca și acela care nu are această boală. Diferența dintre un diabetic și o persoană care nu are această boală constă în faptul că diabeticul, pentru a avea o glicemie normală, ar trebui să țină regim, să facă mișcare și neapărat mișcare.

 

Dr. Doru Negru: doar 5% din oameni consumă cantitatea corectă de mâncare

 

Obiceiul acesta de a mânca mai mult decât ne trebuie se cheamă, în opinia domnului Dr. Doru Negru, intoxicație voluntară cronică cu mâncare.

Prediabetul este, din punctul de vedere al Dr. Doru Negru, tot o intoxicație cronică cu alimente. Doar 5% din populație mănâncă normal, adică puțin. În lumea animală foamea este normală, la noi, la oameni sațietatea este normalul. Ori acest lucru este prea mult. Foamea e normală, foamea este sănătoasă. Din păcate societetatea, părinții, bunicii ne-au învățat că trebuie să mâncăm tot din farfurie pentru a crește mari ș a fi sănătoși. Ori, dimpotrivă, a mânca mai mult decât avem nevoie, deci intoxicația cronică cu mâncare, este inamicul sănătății și stări noastre de bine.

Din nefericire, spune Dr. Doru Negru, 95% din populația lumii mănâncă mai mult decât are nevoie organismul și, astfel, se expune unor probleme metabolice destul de grave. Dânsul spune că cine înțelege acest lucru are de câștigat, cine nu înțelege că a mânca prea mult înseamnă boală, va suferi consecințele: se va îmbolnăvi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Sunt peste 10 ani de când scriu pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd ...
citește mai mult