Dimensiunea taliei şi starea de sănătate

Dimensiunea taliei reflectă nivelul de grăsime abdominală şi grăsimea care înconjoară organele interne. Grăsimea de pe organele interne este denumită şi grăsime viscerală şi este extrem de periculoasă.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dimensiunea taliei reflectă nivelul de grăsime abdominală şi grăsimea care înconjoară organele interne.Grăsimea de pe organele interne este denumită şi grăsime viscerală şi este extrem de periculoasă.

Grăsimea internă duce la eliberarea prea multor acizi graşi în sânge.Grăsimea viscerală poate provoca accidente vasculare, probleme cardiace, risc de Alzheimer sau de diabet.

O talie de dimensiuni mărite înseamnă tot ceea ce depăşeşte 90 de cm la femei şi 100 de cm la bărbaţi. Dimensiunea taliei este unul din cei 5 factori ai sindromului metabolic.

Acesta se manifestă prin nivel crescut al trigliceridelor, colesterol ridicat, tensiune arterială mărită şi nivel mare al glucozei din sânge. Măsurarea corectă a taliei se face stând în picioare, cu muşchii abdominali relaxaţi, înconjurând circular zona ombilicului.

Bărbaţii sunt mai predispuşi la acumularea de grăsime pe organele interne, în timp ce femeile au depozite în zona şoldurilor şi a coapselor.

Activitatea fizică şi o dietă bogată în legume şi fibre naturale ajută la reducerea dimensiunilor taliei. De asemenea, trebuie evitate grăsimile trans şi consumul excesiv de alcool.

sursa foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult