Cum te dezinfectezi după ce mergi la cumpărături

Măsurile de igienă luate în cazul epidemiei COVID 19 ar trebui păstrate şi după epidemie, pentru evitarea altor îmbolnăviri/
  • Publicat:
  • Actualizat:

Măsurile de igienă luate în cazul epidemiei COVID 19 ar trebui păstrate şi după epidemie, pentru evitarea altor îmbolnăviriMăsurile de igienă luate în cazul epidemiei COVID 19 ar trebui păstrate şi după epidemie, pentru evitarea altor îmbolnăviri.Este important să dezinfectezi cât mai des clanţa uşii de la intrare, butonul soneriei, cheile.

Descalţă-te la intrarea în casă, ideal pe un covor cu dezinfectant.Spală-te imediat pe mâini, cu apă şi săpun. Dacă ai purtat mănuşi de protecţie, dezinfectează-le sau, ideal, aruncă-le.

Dacă masca este de unică folosinţă, o poţi lăsa la aer minim 3 zile până la următoarea utilizare.Măştile din bumbac se spală la peste 60 g Celsius, cu detergent obişnuit.
Dezbracă-te de hainele de stradă într-un loc ferit, apoi pune-le în maşina de spălat sau la aerisit.Dezinfectează la exterior produsele ambalate, iar fructele şi legumele spală-le foarte bine cu jet puternic de apă.

Înainte de a le depozita în frigider, usucă-le cât se poate de bine. Mediul umed ajută la proliferarea microorganismelor.
Nu uita să dezinfectezi întrerupătoarele, mânerele de la dulap şi robinetele din baie.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult