Cum amenajăm spațiul dacă lucrăm de acasă

Am stat de vorbă cu Alexandru Horațiu Didea, care ne-a vorbit despre postura corectă la birou, dar și cum ne alegem scaunul.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Având în vedere situația dificilă prin care trecem, mulți dintre noi ne-am mutat biroul…acasă. Cu toate astea, spațiul de lucru nu este întotdeauna unul corespunzător, motiv pentru care apar diferite probleme, printre care și problemele de spate. Am stat de vorbă cu Alexandru Horațiu Didea, managing partner companie amenajare birouri, care ne-a vorbit despre postura corectă la birou, dar și cum ne alegem scaunul.

Postura corectă a corpului atunci când stăm la birou

Înainte de a vorbi despre caracteristicile pe care trebuie să le îndeplinească scaunul de birou, amintim ce presupune o postură corectă.

”În primul rând trebuie să lași loc pentru picioare. Foarte mulți oameni nu-și lasă mai mult loc pentru picioare și unghiul genunchilor nu este mai mare de 90 de grade și se ating frecvent de alte piese de mobilă. Poziția incorectă a picioarelor poate să provoace blocări circulare ale sângelui care, de asemenea, provoacă o scădere a oxigenului care ajunge la cap și la inimă. De asemenea, lumina este foarte importantă. O dată pentru citit, dar și lumina care bate în ecran și poate să provoace strălucire și să dăuneze ochiului”, ne explică Horațiu Didea.

În privința scaunului, acesta ”ar trebui să fie reglabil pe înălțime, să aibă un sistem de basculare care să se miște în sincron cu corpul uman și de preferat să aibă materiale flexibile care să susțină zona sacrală”.

Copiii și spațiul de lucru

La rândul lor, copiii și-au mutat activitatea școlară în mediul online, motiv pentru care sunt nevoiți să petreacă mai mult timp în fața ecranelor, iar postura nu este întotdeauna una corespunzătoare, ceea ce în timp poate avea urmări.

”Ei se mișcă foarte mult. Uneori, chiar dacă lucrează pe un scaun care nu este foarte ergonomic, nu e o problemă. Dar la cei mici este foarte important să avem o înălțime corespunzătoare a biroului și mai ales o înălțime și o distanță corectă a ecranului, pentru că cei mici sunt în principal afectați de faptul că folosesc foarte mult tablete sau telefoane și stau cu ele prea aproape de ochi, iar strălucirea acestora le afectează vederea sau stau mai mereu cu capul aplecat. Mai important, cred eu, pentru un copil de 7-8-10 ani este să aibă un monitor reglabil care să fie întotdeauna în dreptul ochilor și să nu stea prea aproape, nici prea departe, iar blatul de lucru la care lucrează să fie ajustat în funcție de înălțimea copilului”, ne informează Horațiu Didea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Web-Editor
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult