Beneficiile dramaterapiei VIDEO by CSID

Dramaterapia - o formă de terapie prin teatru - este una dintre metodele eficiente cu care lucrează psihologii în tulburarile de comportament sau cu copiii cu dizabilităţi.
  • Publicat:
  • Actualizat:

De curând a avut loc la Facultatea de Psihologie şi Ştiintele Eeducaţiei Conferinţa internaţională 50 shades of bullying, o conferinţă unde a existat şi un workshop de dramaterapie. Pentru că ni s-a părut extrem de intersant acest tip de abordare folosit de psihologi, am invitat-o alături de noi pe Ruxandra Foloştină, profesor la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, preşedinte al Asociaţiei Române de Psihopedagogie Aplicată.

Ce este dramaterapia, în ce tip de tulburări se pote folosi, cine poate fi terapeut cu o astfel de specializare, dar mai ales care sunt beneficiile acestei terapii, la toate aceste întrebări şi multe altele, ne-a răspuns doamna Ruxandra Foloştină.

Aflaţi din interviul următor că o astfel de terapie poate fi folosită şi pentru rezolvarea problemelor în cuplu, dar şi pentru ameliorarea afecţiunilor persoanelor cu probleme psihice sau a celor cu nevoi speciale.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult