Atacul de panica – remedii naturale cu efect imediat

Atacul de panică se deosebeşte de anxietate prin manifestarea bruscă şi simptome fizice severe.: puls accelerat, respiraţie greoaie, senzaţie de nod în gât, tremurat, spasmofilie, crampe.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Atacul de panică se deosebeşte de anxietate prin manifestarea bruscă şi simptome fizice severe. Acestea sunt: puls accelerat, respiraţie greoaie, senzaţie de nod în gât, tremurat, spasmofilie, crampe abdominale.


Poate fi uşor confundat cu un atac de cord, mai ales din cauza palpitaţiilor.În multe cazuri, în atacul de panică intervine vorbirea greoaie sau încleştarea maxilarului.

Iată câteva metode la care să apelaţi chiar de la apariţia primelor simptome.
Respiraţia conştientă: inspiraţi şi expiraţi concentrându-vă pe mişcările abdomenului, până acesta se umple sau se goleşte complet de aer. Masaţi încheieturile mâinilor şi tâmplele cu ulei esenţial de levănţică, trandafir, bergamotă, iasomie.

Ceaiul de hamei. 2 linguriţe de hamei uscat la o cană de apă fierbinte  au efect liniştilor.
Valeriana – sub formă de comprimate, tinctură sau ceai este un remediu eficient. Tratamentul cu valeriană trebuie urmat măcar 4 săptămâni, pentru maxim de eficientă.

Ceai de passiflora – 2 linguriţe la 200 ml de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.Passiflora ajută la calmarea spasmelor musculare şi la relaxarea sistemului nervos central. 

sursa foto: shuttestock
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult