Anca Bucur: Despre echilibrul între viața de familie și cariera sportivă

  • Publicat:

Anca Bucur, câștigătoarea a șase titluri de Miss Fitness Univers, este mama a doi copii adorabili, însă acest fapt nu a împiedicat-o să aibă și o carieră sportivă se succes. Anca ne-a mărturisit într-un interviu cum reușește să împace viața de familie cu sportul.

Anca ne-a spus încă de la început că cei doi copii îi ocupă foarte mult timp, însă, pentru că ei au nevoie de o mamă sănătoasă, a continuat să facă tot ce a făcut și până acum fără un efort prea mare.  Copiii fiind mici, a fost puțin mai dificil să gestioneze timpul, însă mărturisește că din moment ce ai deja un stil de viață sănătos, ți-l păstrezi mai ușor și după ce ai copii. „Pentru mine e ceva natural și normal să fac alegeri sănătoase în ceea ce privește alimentația și să găsesc timp într-o zi să fac mișcare, fie că e vorba de 10 minute, jumătate de oră sau o oră întreagă.”

Pentru mămicile care nu sunt atât de obișnuite cu disciplina unei vieți sportive, Anca Bucur le recomandă să fie un exemplu pentru copiii lor. Și în ceea ce privește sportul, dar și alimentația. Motivația supremă este sănătatea lor, dar și a copiilor, pentru că și copiii vor prelua modelul văzut în casă. Și ar trebui să ne gândim că ei au nevoi de mame sănătoase, bucuroase, fericite! Ori mămicile care reușesc să facă sport – nu contează neapărat durata sau momentul din zi în care fac exerciții – se simt mai bine, sunt mai sănătoase, mai echilibrate psihic. Chiar dacă mămicile se simt obosite după nopți nedormite cu bebelușii, este important să începem activitatea fizică, pentru că, astfel, vom observa că ne simțim bine și ne vom dori să continuăm. Dacă lăsăm zilele să treacă fără măcar 10 minute de exerciții, ne va fi mai greu să ne motivăm.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult