Un bărbat din Buzău a pierdut 72.000 de lei din cauza unei aplicații de pe telefonul mobil. Cum a rămas fără bani în doar câteva minute

Un afacerist din Buzău a rămas fără suma de 72.000 de lei, după ce și-a instalat pe telefonul mobil o aplicație. Infractorii l-au păcălit și au reușit să-l lase fără bani în doar câteva minute.
  • Publicat:
Un bărbat din Buzău a pierdut 72.000 de lei din cauza unei aplicații de pe telefonul mobil. Cum a rămas fără bani în doar câteva minute
Afaceristul le-a permis accesul la telefonul propriu

Un bărbat din Buzău a pierdut o avere peste noapte. Omul de afaceri a rămas fără 72.000 de lei după ce a instalat o aplicație pe telefon. Hackerii l-au convins să instaleze o aplicaţie de control de la distanţă sub pretextul că vor primi bani din acţiuni. Acum, polițiștii încearcă să dea de urma infractorilor. 

Afaceristul le-a permis accesul la telefonul propriu

Moise Rusu, un afacerist din Buzău, a rămas fără 72.000 de lei în doar câteva minute. Omul de afaceri a primit un telefon din partea unor bărbați care s-au recomandat a fi din partea Bursei de Valori.

Aceștia i-au promis că va primi bani în plus, dacă își va instala o aplicație pe telefon. Conform acestora, aplicația urma să îi permită afaceristului să își controleze acțiunile. Nimic mai fals! Când şi-a dat seama că ceva este putred, victima a mers la bancă pentru a-şi bloca contul, dar era prea târziu.

Banii s-au evaporat în doar câteva minute

Banii erau deja extrași de pe card și nu au mai putut fi recuperați. Unul dintre reprezentații băncii l-au sunat să îi spună de tranzacția dubioasă. Suma de 72.000 de lei a fost transferată în conturi din toată ţara pentru a se pierde urma banilor.

”Aveam de recuperat 72.000 de lei. I-am propus domnului să-i bage înapoi în dividente, dânsul a zis că nu are cum să facă asta. ‘Vă pot ajuta să vă descărcaţi o aplicaţie care dumneavoastră vă gestionaţi contul şi absolut toate operaţiunile care se fac la bursă în momentul respectiv.”, a declarat Moise Rusu, potrivit observatornews.ro.

Schema folosită de hackeri se numește Spoofing. Cu aplicația respectivă, infractorii au acces la telefonul victimei și pot vizualiza datele de pe card, inclusiv parolele și autentificări în diverse conturi.

Sursa foto: captură video Observator

Urmărește CSID.ro pe Google News