Gustarea care reduce riscul de hipertensiune. Trebuie să consumi peste 50g zilnic să fii ferit

  • Publicat:
Gustarea care reduce riscul de hipertensiune. Trebuie să consumi peste 50g zilnic să fii ferit
Dieta pentru hipertensiune arterială: 5 alimente pe care nu trebuie să le consumi și de ce

Un nou studiu condus de Universitatea de Stat din Oregon a analizat efectul unor decizii alimentare asupra adulților cu sindrom metabolic din Statele Unite. Acest sindrom include o serie de afecțiuni care pot crește riscul de boli de inimă, accidente vasculare cerebrale și diabet de tip 2, precum hipertensiune arterială, glicemie crescută sau obezitate.

În cadrul studiului, participanții au fost împărțiți în două grupuri. Unul a consumat migdale întregi, uscate sau prăjite în fiecare zi, timp de 12 săptămâni, în timp ce celălalt a mâncat crackers cu un conținut caloric echivalent.

Analizele de sânge au arătat schimbări semnificative la cei care au consumat migdale, în special o scădere a nivelului mediu de colesterol LDL, cunoscut drept „colesterol rău”. Nivelurile ridicate de LDL pot crește riscul de infarct. Participanții din grupul migdalelor au înregistrat reducerea circumferinței taliei și o inflamație intestinală mai scăzută.

Cum reduc migdalele riscul de hipertensiune

Dovezile sugerează că persoanele cu sindrom metabolic au de trei ori mai multe șanse să sufere un infarct sau un AVC, și de două ori mai multe șanse să moară din cauza unei boli coronariene, comparativ cu persoanele fără această afecțiune.

Dieta nesănătoasă și lipsa de activitate fizică contribuie la apariția sindromului metabolic, iar sănătatea intestinală și inflamația cronică pot avea, de asemenea, un rol… Cu excepția cazurilor de alergie la nuci, este ușor de recomandat un pumn sau două de migdale pe zi ca gustare sănătoasă, în special pentru cei preocupați de riscul de boli metabolice.

Analizele au arătat, de asemenea, că participanții care au mâncat migdale au înregistrat creșteri semnificative ale nivelului de vitamina E, un nutrient esențial pentru sănătatea pielii și a ochilor și pentru susținerea sistemului imunitar.

NHS recomandă ca bărbații adulți să consume cel puțin 4mg de vitamina E zilnic, iar femeile în jur de 3mg. Se consideră că 28g de migdale furnizează aproximativ 50% din doza zilnică recomandată de vitamina E.

Pe lângă vitamina E, migdalele conțin grăsimi polinesaturate și mononesaturate, fibre, polifenoli, biotină, cupru, potasiu și magneziu.

Foto: shutterstock

Surse:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0271531725000636

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Redactor-șef
ALEXANDRA NECŞOIU, redactor-șef, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe ...
citește mai mult