Sharon Osbourne şi-a făcut dublă mastectomie de teama cancerului mamar

Soţia rockerului Ozzy Osbourne a luat o decizie radicală de teama cancerului de sân. Sharon Osbourne a recunoscut că şi-a scos sânii pe care apoi i-a înlocuit cu implanturi mamare, motivată fiind de faptul că şi-a descoperit gena BRCA, cea care creşte riscul de îmbolnăvire.
  • Publicat:
Sharon Osbourne şi-a făcut dublă mastectomie de teama cancerului mamar

Soţia rockerului Ozzy Osbourne a luat o decizie radicală de teama cancerului de sân. Sharon Osbourne a recunoscut că şi-a excizat sânii pe care apoi i-a înlocuit cu implanturi mamare, motivată fiind de faptul că şi-a descoperit gena BRCA, cea care creşte riscul de îmbolnăvire.

Vedeta de televiziune, astăzi în vârstă de 60 de ani, a avut câteva bătălii crâncene de purtat. Cu 10 ani în urmă, ea a reuşit să învingă cancerul de colon, iar apoi i-a fost descoperită gena BRCA, cea care indică un risc crescut de declanşare a cancerului de sân. Şi pentru că nu a mai putut îndura să tracă a doua oară prin chinurile tratamentelor oncologice, Sharon a decis să-şi elimine chirurgical glandele mamare în scop preventiv.

„Imediat ce am aflat că sunt purtătoare a genelor cancerului de sân m-am gândit că sorţii îmi sunt potrivnici. Avusesem deja un cancer şi nu mai vroiam să trăiesc cu teama că mă voi îmbolnăvi din nou. Aşa că am decis să-mi scot tot şi mi-am făcut o dublă mastectomie”, a spus Sharon pentru o revistă britanică.

Operaţia de extirpare a glandelor mamare a durat 13 ore. „Pentru mine a fost o decizie importantă, dar nu am stat prea mult pe gânduri când am luat-o. Nu am vrut să-mi trăiesc tot restul vieţii cu securea deasupra capului. Vreau să mai trăiesc câţiva ani buni, vreau să îi fiu bunică lui Pearl”, a mai explicat Sharon care a devenit recent bunică după ce fiul ei, Jack, a deveit tatăl unei fetiţe.

Citeşte şi: Dubla mastectomie la doar 19 ani!

Victima a cancerului mamar, banata de Facebook

A doua opinie medicala in cazul cancerului mamar se impune pentru a evita mastectomia!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân