De câte ori trebuie să întorci micii să fie bine făcuți. Trucul care îi face suculenți în interior

De câte ori trebuie să întorci, de fapt, micii pe grătar. Există o metodă simplă, prin care vor rămâne suculenți și delicioși!
  • Publicat:
De câte ori trebuie să întorci micii să fie bine făcuți. Trucul care îi face suculenți în interior
Micii cu muștar sunt vedete de 1 Mai

Micii se numără printre cele mai apreciate preparate de la noi din țară. Începe minivacanța de 1 mai, iar românii se pregătesc să plece la mare sau la munte. Mulți aleg să se bucure de Ziua Muncii acasă sau la un picnic, unde să facă un grătar, de unde nu lipsesc delicioși mici. Dar cum îi poți prepara ca la carte, ca să te bucuri de un gust senzațional? Există un truc pe care bucătarii îl aplică de foarte mult timp.

Micii cu muștar sunt vedete de 1 Mai

Micii la grătar sunt populari în cu ocazia zilei de 1 Mai. Ca-n fiecare an, românii încing grătarele sau formează cozi uriașe la terase, pentru a se înfrupta din acest preparat delicios.

Cei care aleg să rămână acasă, alături de familie și prieteni, trebuie să știe de câte ori se întorc micii să fie bine făcuți. Rețeta originală a micilor, așa cum se preparau în 1920, a fost publicată chiar de renumitul restaurant Caru’ cu bere. Reprezentanții restaurantului au dezvăluit cum poți obține mici suculenți și aromați, exact ca în urmă cu mai bine de un secol.

Micii pe grătar se întorc de cel mult 3 ori

Cei mai buni mici conțin carne de vită, dar și carne de oaie. Totuși, condimentele sunt cele care le dau aroma unică. Printre condimentele pe care le conține acest preparat se numără piper, cimbru uscat, ienibahar și coriandru.

Pentru ca micii să-ți iasă așa cum trebuie, atunci este important să știi de câte ori se întorc pe grătar. Dacă respecți sfaturile bucătarilor cu experiență, micii vor ieși suculenți și fragezi.

Pentru prepararea micilor se recomandă ca aceștia să fie întorşi de cel mult 3 ori, până când este făcut bine. De asemenea, pentru ca micii să rămână zemoşi şi să nu se usuce pe grătar, un truc pe care trebuie neapărat să-l urmezi se referă la zeama de oase în prepararea lor. Aceasta se obţine prin fierberea oaselor de vită până când se topeşte măduva şi se obţine o zeamă lipicioasă, care trebuie adăugată la amestecul de carne.

Sursa foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News