Toată lumea știe că brânzeturile se pot altera rapid dacă nu sunt păstrate în condiții optime. Cu toate acestea, brânzeturile pot rezista mult timp în frigider, dacă sunt depozitate lângă un singur ingredient.
Patricia Michelson, expertă în brânzeturi și fondatoarea La Fromagerie din Londra, explică faptul că depozitarea corectă este esențială pentru menținerea prospețimii.
Brânza trebuie învelită în hârtie cerată sau pergament, așezată într-un recipient de plastic căptușit cu un prosop de bucătărie umed și păstrată în partea superioară a frigiderului, unde temperatura este mai constantă, conform The Guardian.
Tot ce trebuie să faceți este să adăugați două cuburi de zahăr în recipientul cu brânză. În acest fel, zahărul ajută la reglarea umidității și la prevenirea formării mucegaiului. Pe măsură ce se dizolvă, trebuie înlocuit, dar ideal ar fi să fi consumat brânza înainte ca acest lucru să se întâmple.
Bruce Poole, proprietarul unor restaurante de renume din Londra, a confirmat importanța depozitării corecte, dar avertizează și asupra temperaturii frigiderului. Multe frigidere casnice sunt prea pline și ajung să fie mai calde decât ar trebui. Temperatura ar trebui să fie în jur de 5-6°C. Dacă depășește 7-8°C, poate fi timpul pentru un nou frigider. Dacă vrei ca brânza ta să rămână proaspătă mai mult timp, încearcă metoda simplă, dar eficientă, a cuburilor de zahăr.
Brânzeturile grase pot fi depozitate și la congelator pentru câteva luni. În categoria acestora intră și brânza de burduf. Cel mai bine este să introduci produsul direct în ambalajul original, neînceput. Dacă pachetul este desfăcut, atunci poți ambala brânza de burduf în folie de plastic înainte de o depozita în congelator.
Sursa foto: shutterstock