Mihaela Bilic a vorbit recent despre un aliment surprinzător, care, potrivit ei, oferă o hidratare mai eficientă decât apa. Ideal pentru sezonul estival, acesta vine la pachet și cu numeroase beneficii pentru sănătate. Produsul este accesibil, se găsește în toate magazinele și are un preț rezonabil.
Ajunsă la 55 de ani, Mihaela Bilic este una dintre cele mai cunoscute figuri din domeniul nutriției din România. Cu fiecare apariție publică sau intervenție online, aceasta împărtășește sfaturi utile legate de alimentație și un stil de viață sănătos.
De curând, ea a discutat despre un aliment esențial pentru zilele toride de vară. Nutriționista recomandă consumul de lapte în această perioadă, afirmând că este chiar mai hidratant decât apa. De asemenea, menționează că versiunile fermentate ale acestuia au efecte suplimentare benefice asupra organismului.
„Ce hidratează cel mai bine pe timp de caniculă? Nu apa, nu sucul, ci laptele. Și dacă este o variantă de lapte fermentat, adică sana, chefir, lapte bătut, cu atât mai bine pentru că are și efect probiotic. Se vede treaba că gramele, puține câte sunt glucide, proteine și grăsimi din lapte, țin mai bine apa în organism. E folosită mai bine. Nu mai vorbim de minerale. Laptele are și 87% apă, iar în varianta de lapte avem și un strop de sare. Așa că, pe caniculă, dacă vreți să fiți bine hidratați, consumați lapte din plin”, a spus vedeta.
Pe lângă lapte, Mihaela Bilic recomandă și consumul de suc de roșii, despre care spune că este ideal pentru hidratare și remineralizare în zilele fierbinți.
„Vreți hidratare și remineralizare cu o băutură răcoritoare și sănătoasă? Beți suc de roșii! Roșia este o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul de vară. Are puține calorii, peste 95% apă, multe fibre și minerale, vitamina C și licopen — un pigment antioxidant cu efect anticancer, care protejează pielea de razele ultraviolete și de îmbătrânire”, a mai spus aceasta.
Foto: Facebook Mihaela Bilic