Obiceiul zilnic care ajută la scăderea colesterolului. Ce e bine să ronțăi între mese

  • Publicat:
Obiceiul zilnic care ajută la scăderea colesterolului. Ce e bine să ronțăi între mese
Obiceiul zilnic care ajută la scăderea colesterolului. Ce e bine să ronțăi între mese

Colesterolul este un compus chimic care este produs în mod natural de către organismul uman. Este identificat în membrana celulară și în țesuturile organismului, și transportat în sânge. Conform specialiștilor, 80% de colesterolul din organism este produs de către ficat, în timp ce restul 20% provine din dieta noastră. Pentru a diminua nivelul ridicat al colesterolului, dieta trebuie să includă anumite alimente care conțin cât mai puține grăsimi saturate, zaharuri sau sare. Studiile efectuate au arătat că o simplă gustare între mese poate reduce semnificativ colesterolul „rău”. 

Migdalele pot ajuta la scăderea colesterolului

Noile studii au arătat că gustarea zilnică formată din 50g de migdale poate reduce colesterolul și oferi multiple beneficii metabolice. În cadrul studiului, 77 de adulți cu vârste între 35 și 60 de ani au participat timp de 12 săptămâni la un test clinic în care au consumat zilnic fie migdale (echivalentul a 320 de calorii), fie biscuiți sărați, ca gustare. Cercetarea a fost realizată de Universitatea de Stat din Oregon (OSU).

Toți cei care au participat la studiu prezentau sindrom metabolic, precum risc ridicat pentru boli cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare sau diabetul de tip 2. Aceștia includ: exces de grăsime abdominală, tensiune arterială ridicată, glicemie mare, nivel scăzut de colesterol „bun” (HDL) și trigliceride crescute.

Adulții care au consumat migdale au înregistrat scăderi semnificative ale colesterolului LDL

Prof. Emily Ho, co-autoare a studiului și directoare a Institutului Linus Pauling din cadrul OSU, a detaliat că adulții au consumat migdale a înregistrat scăderi semnificative ale colesterolului LDL (colesterolul „rău”), dar și îmbunătățiri ale sănătății intestinale, cum ar fi un nivel mai scăzut de inflamație și o floră intestinală mai echilibrată.

„Nu am observat aceleași beneficii în grupul de control, care a consumat biscuiți. Migdalele sunt un aliment dens nutritiv, cu un aport ridicat de substanțe benefice”, a declarat ea pentru BBC Science Focus.

În plus, migdalele nu au dus la creștere în greutate, ci dimpotrivă, s-a remarcat o ușoară reducere a circumferinței taliei și o îmbunătățire a nivelului de vitamina E, un nutrient esențial adesea deficitar în alimentația din SUA și Marea Britanie.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News