Alimentul la care trebuie să renunțăm vara pentru a ne proteja creierul, potrivit medicului Vlad Ciurea: „Cade ca un bolovan”

  • Publicat:
Alimentul la care trebuie să renunțăm vara pentru a ne proteja creierul, potrivit medicului Vlad Ciurea:

Renumitul neurochirurg prof. dr. Vlad Ciurea a explicat, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, difuzată la Antena 3 CNN, care sunt alimentele ce ar trebui evitate cu strictețe în zilele toride de vară. În centrul atenției s-a aflat un preparat extrem de îndrăgit de români: mititeii.

Avertismentul prof. dr. Vlad Ciurea pentru zilele de caniculă

„Organismul este deja supus unui stres termic imens pe caniculă. Dacă mai adăugăm și o mâncare grea, cum sunt mititeii, care cade ca un bolovan în stomac, riscăm fenomene periculoase, precum ischemii coronariene sau cerebrale”, a avertizat medicul.

Prof. Ciurea subliniază că, în perioadele de temperaturi extreme, alimentația trebuie să fie ușoară, bazată pe salate și mese dese, dar reduse cantitativ. Alimentele grase, prăjite, supraprocesate, precum și energizantele ar trebui evitate. „Trebuie să ne protejăm funcția cerebrală prin ceea ce mâncăm și cum ne hidratăm”, a mai adăugat acesta.

Despre mititei, neurochirurgul spune că aceștia declanșează reacții puternice în organism: „Când simțim mirosul lor pe grătar, suntem ghidați de instinctele ancestrale. Dar ce place stomacului, nu e neapărat bun pentru creier. Creierului nu îi plac mititeii.”

În concluzie, profesorul recomandă moderație și conștientizare: mititeii pot fi consumați ocazional, „de două-trei ori pe an”, însă nu trebuie să devină o obișnuință alimentară. „Creierul trebuie educat, nu intoxicat”, a afirmat acesta, subliniind importanța unei diete curate pentru sănătatea mintală și fizică.

Prof. Dr. Vlad Ciurea

Citește și: Medicul Vlad Ciurea ne spune care este alimentul adorat de români, dar care distruge creierul fără să ne dăm seama

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult