Ceea ce mănânci ar putea ajuta la diminuarea simptomelor cauzate de rinita alergică. Anumite alimente conțin antihistaminice naturale, proprietăți antiinflamatoare și nutrienți esențiali care pot ajuta la reducerea simptomelor și susțin funcționarea sistemului imunitar.
Miere: Deși există puține dovezi științifice care să susțină această teorie, ideea este că, prin consumul de miere care conține polen local, îți poți crește rezistența organismului și, astfel, să-ți reduci simptomele în timp. Deși este nevoie de mai multe cercetări, mulți pacienți susțin că o linguriță de miere pe zi este un remediu natural eficient.
Pește gras (Somon, Macrou, Sardine): Bogat în acizi grași omega-3, peștele gras are puternice proprietăți antiinflamatoare. Deși efectul acizilor grași asupra simptomelor alergice este intens dezbătut, este acceptat faptul că aceștia joacă un rol important în menținerea sănătății generale. Prin urmare, nu strică să încerci rețete noi care includ omega-3.
Turmeric: Curcumina, compusul activ din turmeric, este cunoscută pentru efectele sale antiinflamatoare. Adăugarea de turmeric în mâncăruri sau băuturi precum „laptele auriu” este o modalitate excelentă de a-l integra în alimentație.
Alimente bogate în probiotice (Iaurt, Chefir, Varză murată, Kimchi): Un microbiom intestinal sănătos joacă un rol semnificativ în funcționarea sistemului imunitar. Aproximativ 70% din sistemul nostru imunitar se află în intestin. Probioticele contribuie la sănătatea bacteriilor intestinale. Unele probiotice au demonstrat că pot ameliora simptomele alergice la persoanele cu alergie la polenul de mesteacăn.
Legume cu frunze verzi (Spanac, Kale, Mangold): Bogate în vitamina C și antioxidanți, legumele cu frunze verzi pot ajuta la reducerea inflamației și la susținerea sistemului imunitar.
Ghimbir: Cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare, ghimbirul poate ajuta, în cazul unor persoane, la calmarea reacțiilor inflamatorii cauzate de alergii. Adăugarea de ghimbir proaspăt în ceaiuri sau mâncăruri este o modalitate simplă de a introduce acest ingredient puternic în dietă.
Foto: shutterstock