VIDEO. Povestea impresionantă a bătrânei ridicată de polițiștii ruși de la protest. Femeia a supraviețuit asediului Leningradului

03.03.2022
VIDEO. Povestea impresionantă a bătrânei ridicată de polițiștii ruși de la protest. Femeia a supraviețuit asediului Leningradului
Foto: capură video The Guardian

Protestele din Rusia au început în urmă cu o săptămână, când Vladimir Putin a pornit războiul împotriva Ucrainei. Oamenii îi cer liderului rus să pună capăt luptelor. Manifestațiile se termină însă de fiecare dată cu apariția forțelor de ordine. Recent, a fost surprins momentul în care o bătrână care protesta a fost ridicată de polițiștii ruși. Videoclipul a devenit viral.

Pensionara Yelena Osipova a fost ridicată din mulțimea de oameni, de 8 agenți de poliție. Femeia protesta pașnic și ținea în mâini o pancartă pe care scria: „Soldați, aruncați armele și veți fi cu adevărat eroi!”, scrie The Guardian.

Videoclipul a devenit rapid viral, oamenii fiind impresionați de curajul pensionarei.

Yelena Osipova este o supraviețuitoare a asediului nazist asupra Leningradului, din anii ’40, orașul St. Petersburg de azi.

Cel puțin șase mii de manifestanți au fost arestați în mai multe orașe din Rusia, în ultima săptămână. Aceștia îi cer liderului de la Kremlin să înceteze războiul din Ucraina.

Alexei Navalnîi, cel mai mare critic al lui Vladimir Putin, a îndemnat oamenii din toată lumea să iasă să protesteze în fiecare zi a săptămânii.

Cristina Tudor
Cristina Tudor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ... citește mai mult
Recomandare video
Top 5 alimente sănătoase care îngrașă