Vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca și-a schimbat denumirea. Acum este Vaxzevria

  • Publicat:
Vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca și-a schimbat denumirea. Acum este Vaxzevria
Vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca și-a schimbat denumirea. Se va numi Vaxzevria / Foto: Shutterstock

Vaccinul împotriva COVID-19 produs de compania farmaceutică AstraZeneca se va numi de acum încolo Vaxzevria, potrivit Agenției Europene a Medicamentului.

Vaccinul în sine va rămâne neschimbat, însă numele și ambalajul se vor schimba.

Schimbarea numelui în Vaxzevria a fost aprobată de Agenția Europeană a Medicamentului, pe 25 martie, după ce compania farmaceutică a cerut această modificare.

Vaccinul anti-COVID AstraZeneca, subiect de discuție

Vaccinul împotriva coronavirusului a fost subiect de discuție cu mai multe ocazii de când a primit unda verde de la EMA, la sfârșitul lunii ianuarie.

La scurt timp după aprobare, mai multe țări din Europa au decis să nu îl administreze persoanelor mai în vârstă până nu se fac mai multe verificări. Un studiu a dovedit însă ulterior că acesta poate fi administrat și celor peste 55 de ani.

Mai târziu, la începutul lunii martie, mai multe țări europene au suspendat temporar vaccinarea cu AstraZeneca din cauza apariției unor cheaguri în sânge în rândul unui număr foarte mic de persoane care au fost vaccinate cu acest ser. România a suspendat la rândul ei inocularea pentru două loturi AstaZeneca.

Pe 18 martie, EMA a confirmat din nou că vaccinul este sigur și eficient și că beneficiile depășesc posibilele riscuri, însă încă investighează situația.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân