Un medic de 28 de ani, voluntar pentru testarea vaccinului anti-COVID, a murit din cauza virusului. Tânărul primise placebo

  • Publicat:
Un medic de 28 de ani, voluntar pentru testarea vaccinului anti-COVID, a murit din cauza virusului. Tânărul primise placebo

Un medic brazilian care s-a oferit voluntar pentru studiul AstraZeneca și al Universității Oxford pentru vaccinul anti-COVID-19 a murit din cauza complicațiilor virusului. Bărbatul, de 28 de ani, făcuse parte din grupul experimental și primise varianta placebo.

Dr. Joao Pedro R. Feitosa a fost declarat mort  din cauza complicațiilor virusului pe 15 octombrie, potrivit News.com.au.

Agenția de știri Bloomberg a transmis că acesta făcea parte din grupul de control și că a primit o substanță placebo, în locul vaccinului testat.

Dr. Feitosa a tratat pacienți bolnavi de COVID-19 din luna martie, în camerele de urgență și unitățile de terapie intensivă, la două spitale din Rio de Janeiro.

El a absolvit facultatea de medicină anul trecut și a avut o stare de sănătate bună înainte de a contracta boala, potrivit apropiaților săi.

Testele pentru vaccinul anti-COVID vor continua

Universitatea Oxford a declarat că procesul de testare va continua în aceste condiții, întrucât, potrivit analizelor, nu există probleme de siguranță.

„În urma unei evaluări amănunțite a acestui caz din Brazilia, nu au existat preocupări cu privire la siguranța studiului clinic intervențional, iar revizuirea independentă, pe lângă autoritatea de reglementare braziliană, a recomandat continuarea studiului”, a declarat un purtător de cuvânt al universității, într-un comunicat.

Universitatea Federală din Sao Paulo, care coordonează faza 3 a testelor din Brazilia, a declarat că un comitet independent de revizuire a recomandat, de asemenea, continuarea procesului.

„Totul decurge conform așteptărilor, fără să fie înregistrate complicații grave legate de vaccin în ceea ce privește voluntarii participanți”, a declarat universitatea.

Rezultatele studiilor de fază 3 sunt așteptate în cursul acestui an, după ce primele studii au arătat un „răspuns imun robust” și fără efecte secundare grave – transformând vaccinul Oxford una dintre cele mai promițătoare speranțe de a opri pandemia.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân