Un diamant roz foarte rar, vândut la licitaţie cu 28,5 milioane de dolari

Potrivit Mediafax, un diamant roz foarte rar, de 18,08 carate, inclus în clasa "fancy vivid", a fost vândut cu 28,5 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Christie's, marţi, la Geneva.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Un diamant roz foarte rar, vândut la licitaţie cu 28,5 milioane de dolari

Potrivit Mediafax, un diamant roz foarte rar, de 18,08 carate, inclus în clasa „fancy vivid”, a fost vândut cu 28,5 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Christie’s, marţi, la Geneva.

Această nestemată de mari dimensiuni, tăiată în forma „cushion”, a fost vedeta licitaţiei organizate de casa Christie’s şi a fost cumpărată de un colecţionar chinez cu sediul în Hong Kong.

Diamantul este încastrat într-un inel din aur şi platină şi este înconjurat de mai multe diamante albe de dimensiuni mai mici. Preţul estimativ era cuprins între 23 milioane şi 28 milioane de dolari.

Atât cumpărătorul, cât şi vânzătorul, care acordase nestematei denumirea „The Sweet Josephine”, au preferat să îşi păstreze anonimatul, au precizat organizatorii licitaţiei.

În istoria de aproape 250 de ani a casei Christie’s, doar trei diamante roz din clasa „fancy vivid” şi de peste 10 carate au fost puse în vânzare. La aceeaşi licitaţie de marţi, un diamant alb în formă de pară, cu 50,48 de carate şi cu cel mai înalt grad de claritate (flawless), a fost vândut cu 7,8 milioane de dolari.

Bijuterii create de casele Harry Winston, Van Cleef & Arpels, Boucheron, Cartier şi Bulgari s-au vândut la preţuri ce au depăşit estimările specialiştilor. În total, peste 80% din totalul celor 400 de loturi puse în vânzare au fost achiziţionate, iar veniturile totale au depăşit 110 milioane de dolari.

Casa de licitaţii Christie’s, înfiinţată în anul 1776, este deţinută de Artemis SA, compania magnatului francez Francois Pinault.

Un diamant albastru de mari dimensiuni, unul dintre cele mai rare din lume, ar putea fi vândut cu un preţ cuprins între 35 milioane şi 55 milioane de dolari, la o licitaţie organizată miercuri de casa rivală, Sotheby’s, tot la Geneva.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030