O tumoră ovariană gigant, plină de păr și dinți, motivul pentru care se îngrășa. După operație, femeia a slăbit 50 de kilograme

  • Publicat:
O tumoră ovariană gigant, plină de păr și dinți, motivul pentru care se îngrășa. După operație, femeia a slăbit 50 de kilograme
Sursa foto: Captură Tik Tok @jaimi.conwell

O femeie a descoperit că motivul pentru care nu slăbea era o tumoră ovariană de 10 kilograme. Deși a ținut tot felul de diete stricte ani în șir și făcea sport, femeia nu slăbea, ba din contră, în ultima perioadă a început chiar să se îngrașe și se simțea din ce în ce mai rău, așa că a mers la medic pentru analize. Rezultatele au indicat că are leucocitele crescute, așa că a mers mai departe cu investigațiile și, într-un final, a aflat motivul real care o împiedica să slăbească. Medicii i-au descoperit o tumoră ovariană gigant dezvoltată pe ovarul drept.

Jaimi Conwell, o asistentă de 28 de ani din Texas, a aflat cu stupoare că este „posesoarea” unui teratom, o tumoră ovariană de mari dimensiuni care este diagnosticată mai ales la fetele tinere și femeile de 20-30 de ani.

Această formațiune poate conține numeroase elemente: păr, dinți, oase, ochi, țesut pulmonar sau chisturi, structuri asemănătoare unui fetus.

@jaimi.conwell Reply to @irias30 #greenscreenvideo ♬ original sound – Jaimi

Femeia a primit diagnosticul în luna martie a anului trecut, după nenumărate încercări de a afla cauza pentru care nu slăbea, deși urma un regim alimentar strict, cu deficit caloric însemnat. După ce a fost operată și a scăpat de tumora ovariană imensă, femeia a slăbit aproape 50 de kilograme.

Simptomul care a determinat-o să meargă la medic

Potrivit medicilor, această formațiune s-a dezvoltat lent, pe parcursul anilor, absorbind nutrimentele pe care femeia le obținea din alimentație, motiv pentru care tot lua în greutate.

Semnalul de alarmă a fost dat de apariția senzației puternice de greață pe care o experimenta atunci când stătea cu capul în jos.

Mă aplecam să mă închei la șireturi și imediat îmi venea să vărs. Credeam că e oarecum normal să se întâmple asta în cazul persoanelor supraponderale. Dar am făcut un set complet de analize de sânge și rezultatele au indicat că am leucocitele foarte mari, povestește Jaimi pentru publicația dailymail.

Alte simptome care pot ridica suspiciunea de teratom sunt: constipația, durerile abdominale puternice, dificultățile la urinare, slăbiciune în picioare, umflături apărute în zona pubiană, niveluri crescute ale hormonului gonadotropină corionică beta-umana (BhCG).

Femeia a fost șocată când a văzut fotografiile cu tumora ovariană. „Absolut dezgustător”

Mai departe, pe baza anamnezei și a rezultatelor clinice, medicii au suspectat că este vorba despre o tumoră ovariană, așa că au decis să efectueze o investigație chirurgicală exploratorie, sub anestezie, pentru a afla natura (malignă sau benignă) și dimensiunea acesteia.

În timpul acestei proceduri, ei au observat că tumora este foarte mare și au luat decizia de a o exciza, împreună cu ovarul drept, care era pur și simplu acoperit de formațiune.

După ce m-am trezit din anestezie, am văzut-o pe mama și mi-am dat seama că este îngrijorată. Mi-a spus că medicii nu știu sigur dacă tumora este benignă, dar că trebuiau să o scoată urgent din cauza dimensiunii imense, spune femeia.

Din fericire, biopsia a arătat că formațiunea nu era malignă. În schimb, femeia a fost șocată când a văzut fotografiile cu tumora ovariană excizată de medici.

Eram pur și simplu șocată. Era atât de mare, cât 3 sarcini, cântărea 10 kilograme. Mi s-a spus că în tumoră erau tot felul de țesuturi, dinți, păr. Absolut dezgustător, povestește Jaimi îngrozită.

Cauza probabilă a tumorii, un fetus care nu a supraviețuit

Chiar dacă medicii nu au reușit să afle cu exactitate motivul pentru care teratomul s-a dezvoltat atât de mult pe ovarul drept al femeii, Jaimi crede că o posibilă explicație ar fi faptul că mama sa ar fi avut gemeni, ea fiind unul dintre ei, cel care a supraviețuit. Celălalt fetus, care nu a fost scos din burta mamei, s-ar fi transformat în timp în acea tumoră, care s-a „lipit” efectiv de ovarul drept al lui Jaimi.

Jaimi a fost foarte speriată și tristă după operație, deoarece credea că nu mai are nicio șansă să rămână însărcinată cu un singur ovar funcțional. Însă medicii au asigurat-o că ovarul stâng va prelua cu succes această responsabilitate și va putea duce la bun sfârșit o sarcină.

Odată scăpată de tumoră, Jaimi nu a renunțat la alimentația sănătoasă. Mai mult, a devenit și mai atentă la regimul alimentar, concentrându-se pe shake-uri proteice, pește, pui, salate, iar relația ei cu sportul a continuat.

La un an distanță de la operație, ea a dat jos aproape 50 de kilograme și a ajuns la o greutate puțin peste 65 de kilograme.

@jaimi.conwell ???? one year can do a lot bby!!! #transformationchallenge #transformation #weightloss ♬ It’s Not The Same Anymore – Rex Orange County

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
11 lucruri pe care nu le știai despre creier