Talcioc Urban pentru salvarea unui băieţel de 3 luni

Sâmbătă, 23 iunie, pe strada Arcului 8 (în spate la Armenească) în curtea Lente & cafea sunteţi invitaţi la un talcioc cu scop umanitar. Fie să vindeţi, fie doar să cumpăraţi obiecte speciale. Începând cu ora 11.00 sunteţi aşteptaţi să aduceţi la Talciocul Urban obiecte pe care aţi vrea să le vindeţi – banii strânşi din vânzarea lor vor fi donaţi unui băieţel de 3 ani, Ştefan, care suferă de o boală atroce – sindromul Apert.
21.06.2012
Talcioc Urban pentru salvarea unui băieţel de 3 luni

Sâmbătă, 23 iunie, pe strada Arcului 8 (în spate la Armenească) în curtea Lente & cafea sunteţi invitaţi la un talcioc cu scop umanitar. Fie să vindeţi, fie doar să cumpăraţi obiecte speciale.
Începând cu ora 11.00 sunteţi aşteptaţi să aduceţi la Talciocul Urban obiecte pe care aţi vrea să le vindeţi – banii strânşi din vânzarea lor vor fi donaţi unui băieţel de 3 ani, Ştefan, care suferă de o boală atroce – sindromul Apert.

“Ne suflecăm mânecile şi încercăm să dăm o mână de ajutor unui bebeluş care suferă de sindromul Apert. Stefan, care acum are 3 luni, s-a născut desfigurat, şi se pare că există şanse ca el să poată fi recuperat şi să ducă o viaţă cât de cât normală.

Aşadar, pe 23 iunie, de la ora 11, talciocărim de prin casă, aşa cum ne-am obişnuit deja: obiecte în stare bună, accesorii, lucruri de colecţie, haine vintage, hăinuţe de copii, accesorii hand-made, cărţi. Regulile le ştiţi: donăm cât putem din ce vindem lui Ştefan; taxa de talciocar este de 15 lei, va fi şi ea donată, stăm cât putem şi cât ne simţim bine”, au declarat organizatorii talciocului.

Ştefan a fost diagnostic la naştere cu sindromul Apert care se manifestă prin malformaţii craniene şi ale membrelor/degetelor.
Sindromul Apert este o afecţiune care nu se vindecă, dar cu care se poate trăi dacă se realizează urgent – în primele luni din viaţă – intervenţii chirurgicale în zona craniană. Scopul intervenţiei este de a desface suturile între plăci şi de a deschide fontanelelel care în cazul lui Ştefan sunt sudate.
Este singura modalitate prin care îi este permis creierului să se dezvolte (care creşte mult în volum în primul an) evitând închiderea lui ermetică în craniu care poate duce la orbire, retard mintal etc.

Ştefan merită şansa de a supravieţui, iar voi meritaţi şansa de a face acest lucru posibil printr-un gest nepretenţios, dar vital.
 

Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea
Recomandări:
Mai oferă vaccinurile actuale protecție împotriva variantei Omicron?
Mai oferă vaccinurile actuale protecție împotriva variantei Omicron?
O femeie de 30 de ani, vindecată de HIV fără tratament
O femeie de 30 de ani, vindecată de HIV fără tratament